Lynk & Co 01

Ajoneuvot Uutinen 30.4.2017

Lynk & Co 01 tuotantoon – piileekö tässä uusi Volvo XC40?

Uusi automerkki lupailee mullistavansa autoalan liiketoimintaa ja tarjoavansa autoilleen elinikäisen takuun.

Geelyn automerkkipalettiin kuuluva Lynk & Co ilmoitti Shanghain autonäyttelyn yhteydessä, että sen konseptimallina esitelty 01-katumaasturi on siirtynyt tuotantoon asti. 01 jakaa pohjatekniikkansa Volvon tulevan XC40-crossoverin kanssa. Samalla tulokasmerkki esitteli 03-sedanin konseptimallina ja tarkensi lähivuosien suunnitelmiaan Kiinan ja Euroopan osalta. Suunnitelmat on lyöty lukkoon malleista 01–05.

Lynk & Co 03

03 sedan ei ole ulkoisesti ihan 01:n veroinen. Se kuitenkin jakanee paljon Volvo S40:n kanssa.

Lynkin liiketoimintamalli eroaa hieman monista muista autovalmistajista, sillä sen lähtökohtana on verkkokauppa kotitoimituksella, jonka lisäksi merkillä olisi kourallinen omia esittelymyymälöitä. Pitkien lisävarustelistojen sijaan auto on tarjolla muutamana erilaisena valmisversiona, ja mallinumerot kuvastavat suoraan auton sukupolvea.

Lynk & Co 01

Lynk & Co on kiinnittänyt huomiota myös autoilun uusiin omistusmalleihin, sillä kuukausimaksullisen tilausmallin lisäksi autot on suunniteltu alusta alkaen yhteiskäyttö mielessä, joten autonsa voi helposti antaa muiden käyttöön. Yhteiskäyttöä on helpotettu kojelaudassa olevalla napilla, jota painamalla autonsa voi ilmoittaa vapaaksi.

Lynk & Co 01

Kiinalaismerkki ilmoitti myös, että sen autoilla on elinikäinen takuu ja myös niiden verkko-ominaisuudet on taattu auton eliniäksi. Merkki ei kuitenkaan erotellut, miten nämä palvelut toteutuvat merkin saapuessa Eurooppaan alkuvuonna 2019. Alun perin Lynkin piti saapua Eurooppaan jo 2018.

Lynk & Co 01

Lynk & Co 01 – Qashqain ja XC40:n välimaastossa

Uuden automerkin ensimmäisenä tuotantomallina nähdään syksyllä konseptina esitelty crossover 01. Kiinassa valmistettava auto perustuu Volvon pienempiin malleihin suunniteltuun CMA-arkkitehtuuriin, joten malli jakanee paljon ruotsalaismerkin XC40-crossoverin kanssa. Voimanlinjassa nähdään ainakin hybridi, jonka bensiinimoottori on kolmisylinterinen 1,5-litrainen.

Lynk & Co 01

01 on 4,53 metriä pitkä, 1,65 metriä korkea, 1,86 m leveä ja sen akseliväli on 2,73 metriä. Ulkomitoillaan kiinalaiscrossover asettuu lähelle segmenttisuosikki Nissan Qashqaita, joten merkin ensimmäinen malli on kohdistettu fiksusti kasvavaan autoluokkaan.

Lynk & Co 01

Lynkin on epäilty hyödyntävän myös Volvon tehdasta Belgian Ghentissä, sillä uuden automerkin on vaikea tavoitella voittoa, jos se joutuu tuomaan autot Kiinasta Eurooppaan. Jo aiemmin on kerrottu, että Ghentin tehdas ryhtyy valmistamaan CMA-rakenteen ajoneuvoja. Lynk hyödyntää Volvon jälleenmyyjäverkostoa huollon ja varaosien suhteen.

Lynk & Co 01

Lähteet: Lynk & Co, Automotive News Kuvat: Lynk & Co

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Lynk & Co

Kaikki koeajot

Uusimmat