Porsche Panamera 4S

Ajoneuvot Koeajo 31.8.2016

Maistiainen: Porsche Panamera 4S Diesel

Mustasta pistoolista tankkaavan ei tarvitse etsiä ohituspaikkaa.

Porsche etenee ripeästi läpi mutkien. Ohjaus on luonnollinen, alusta toimii ja moottori vetää hienosti. Silti menosta puuttuu jotain. Nyanssit, jotka loistivat 911 Carreran tai 718 Caymanin ohjaksissa ovat kadonneet.

Hiljentäessäni taajamaan hymähdän. Niinpä tietysti, eihän alla ole tällä keveää urheiluautoa, vaan yli viisimetrinen henkilöauto. Koeajettu Porsche Panamera 4S Diesel painaa yli kaksi tuhatta kiloa.

Jos Panameralta odottaa Boxsterin kaltaista ajonautintoa, pettyy varmasti. Jos pitää mielessä ajavansa suurta henkilöautoa, herättää auton käytös suurta kunnioitusta. Nopeat kaarteet taittuvat nelipyöräohjauksen ansiosta eleettömästi, ja jyrkkiin neulansilmiinkin voi laskea todella lujaa.

Korjatut linjat

Panameran ajaminen vuoristotiellä ei tunnu kamppailulta fysiikan lakeja vastaan. Auto on oikeasti hauska – ja siksi perheautotausta unohtuu helposti. Se tapahtuu erittäin kyvykkäidenkin takaovellisten ratissa hyvin harvoin.

Porsche Panamera 4S

Merkittävintä sukupolvenvaihdoksessa ovat ulkonäön muutokset. Panamera muistuttaa edelleen viisioviseksi muokattua 911-mallia, mutta perän linjat ovat vihdoin kunnossa. Sulavuus ei kostaudu tiloissa. Tavaratila vetää 495 litraa, ja tila laajenee takaistuimet taittamalla.

Takatilat muistuttavat enemmän E- kuin S-sarjan Mercedes-Benziä. Keskimittaisen istumamukavuus on enemmän hyvä kuin ruhtinaallinen. Nelipaikkaisen auton takaistuinten välistä voi löytää kosketusnäytön, jolla hallitaan mediatoistoa ja ilmastointia.

Pianolakattua pintaa

Kuljettajan paikalta auton tunnistaa välittömästi Porscheksi, vaikka pintaremontti on ollut laaja. Pintoja hallitsee pianolakattu muovi, johon monet kytkimet on upotettu hipaisutoimisina. Ratkaisu on näyttävä, mutta edeltäjän erilliset näppäimet olivat miellyttävämmät käyttää.

Porsche Panamera 4S

Suuren kosketusnäytön takaa hallitaan Porschen historian monipuolisinta tietoviihdejärjestelmää. Käyttöliittymä on pääosin looginen, mutta BMW:n ja Audin ohjainkiekot ovat vaivattomampia käyttää ajaessa.

Porsche Panamera 4S Dieselin voimalaitos on Audi SQ7:n konepellin alta tuttu nelilitrainen tuplaturbo-V8. Audin ylpeys, sähköinen ahdin, puuttuu Porschesta, mutta ahtoviive ei Panameraa rasita. Moottori kuluttaa sangen ripeälläkin ajolla 8–9 litraa sadalla kilometrillä, joka on 422 hevosvoimaiselle autolle erinomainen lukema. Tehon turvin Panamera 4S Diesel kulkee 285 kilometriä tunnissa, joka riittää maailman nopeimman dieselin titteliin.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Porsche

Kaikki koeajot

Uusimmat