Ajoneuvot Uutinen 30.1.2016

Mercedes mukaan avolavabileisiin – onko uutuus GLT, X vai Z?

Tulevan mallin on tarkoitus taipua työjuhdasta aina elämäntapa-avolavaksi.

Mercedes-Benzin lähteminen mukaan avolavasegmenttiin ei sinänsä ole uusi tieto, sillä yhtiö kertoi suunnitelmistaan melko avoimesti jo keväällä 2015. Juorukellot kuiskuttelevat nyt kuitenkin ensimmäisiä yksityiskohtia uutukaisesta.

Viime keväänä uutuudesta kuiskuteltiin mallinimellä GLT, mutta uudemmat juorut puhuvat X- tai Z-sarjasta, joista X on kuulemma Mercedeksen sisäinen suosikki kirjaimen vahvan mielikuvan takia. Varustetasoja väitetään olevan kolme, aina 2,3 litran 188-hevosvoimaisella dieselillä varustetusta vaihtoehdosta 255 hevosvoimaiseen kuusisylinteriseen dieseliin. Ajatuksena olisi tarjota mahdollisuus valita avolava varusteiden mukaan joko työkäyttöön, sekakäyttöön tai muita kilpailijoita luksuriöösimpään elämiseen kiitos hyvin viimeistellyn sisustan. Neliveto on juorusta riippuen joko vakiovaruste tai lisävaruste. Varmaa on kuitenkin se, että auto on niin sanottu double-cab, eli neliovinen hyvällä takapenkillä.

Mercedes-Benzin pakettiautoyksikön johtaja Volker Mornhinweg kommentoi Car-lehden haastattelussa, että luksuksesta huolimatta tarkoitus ei ole lähteä avolavahippasille isojen amerikkalaisten elämäntapa-pickuppien kanssa. Sen sijaan yhtiö haluaa erottautua premium-vaihtoehtona Etelä-Amerikassa, Afrikassa ja Lähi-Idässä. Kilpakumppaneita lienevät siis Volkswagen Amarok ja Ford Ranger.

Tarkkasilmäisimmät pistivät varmasti merkille, että uutisen kuvituksena on Nissan NP300 Navara. Siihen on syynä se, että virallisia Mercedes-kuvia odotellessa voidaan kertoa saksalaisen uutuuden olevan Mercedeksen ja Renault-Nissanin yhteistyön hedelmä, joten auto jakaa pohjarakenteensa Navaran kanssa. Daimlerin hallituksen jäsen Thomas Weber kommentoi asiaa siten, että ajoneuvo käyttää yhteistä pohjarakennetta houkuttelevan hinnan saavuttamiseksi, mutta auto suunnitellaan silti Mercedeksen standardien mukaisesti. Myös vakoilukuvissa Mercedeksen auto on liikkunut Navaraksi naamioituneena.

Mercedes nousee lavalle näillä näkymin vuoden 2018 tienoilla.

Lähde: Autoblog / Car, kuva: Marko Jokela

 

 

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat