Mini_Cooper_SE1

Ajoneuvot Uutinen 11.7.2019

Pieni, pippurinen ja sähköinen: Mini Cooper SE

Mini Cooperilla on oma paikkansa autoilun historiassa. Nyt klassinen malli saa myös urheilullisen täyssähköversion.

Täyssähköautojen valikoima laajentuu Mini Cooper SE:llä. Valmistaja kehuu auton luonnetta ja ajettavuutta, joiden luvataan olevan erinomaisia järkevällä akkujen sijoittelulla saadulla matalalla painopisteellä ja tasaisella painojakaumalla.

–Uudella sähköisellä Minillä on monia yhtymäkohtia Minin perintöön. Mini Cooper SE edustaa monia samoja ideoita kuin alkuperäinen, vuonna 1959 lanseerattu Mini. Silloin pienille tehokkaille autoille oli suuri kysyntä globaalin polttoainekriisin takia. Nyt edessämme ovat uudet haasteet, jotka Mini jälleen ottaa vastaan, Minin Pohjois-Euroopan johtaja Anders Brocknäs taustoittaa.

Mikään mopo sähköinen Mini ei tule olemaan, 135 hevosvoiman ja 270 newtonmetrin luvataan vauhdittavan Cooper SE:n 0–100 kilometrin tuntinopeuteen 7,3 sekunnissa ja 0–60 km/h kuluu ainoastaan 3,9 sekuntia. Auto on rajoitettu kulkemaan maksimissaan 150 km/h.

Tarjolla on neljä eri ajotilaa, joilla auton voi optimoida itselleen mieleiseksi urheilullisen ja ajomukavuutta korostavaan tai ajomatkan maksivoimaan asentoon.

Akuston asennus tilasta tinkimättä

32,6 kilowattitunnin akku on sijoitettu auton lattiaan etuistuinten väliin ja takaistuinten alle. Tämän ansiosta tavaratila on vastaava kuin perinteisissä malleissa. 211 litran tavaratilan saa laajennettua 731 litraan takaistuinten selkänojat kaatamalla. Ainoa akun aiheuttama ero Cooper SE:ssä on vajaat kaksi senttimetriä korkeampi maavara.

Päästöttömän Minin yhdistetyksi sähkönkulutukseksi on mitattu 15,0–13,2 kilowattituntia sadalle kilometrille.

Miniä voi ladata normaalista pistorasiasta tai kisävarusteena saatavasta Mini Electric Wallbox -kotilatausasemasta. 11 kilowatin latausteholla akku latautuu tyhjästä täyteen kolmessa ja puolessa tunnissa. Toimintamatkaksi on ilmoitettu 235–270 kilometriä. Auto tukee parhaillaan 50 kilowatin pikalatausta.

Tarjolle tulee kolme varustetasoa, Essential, Experience ja Maximise. Essentialin suositushinnat alkavat 38 400 eurosta, Experiencen 41 000 eurosta ja Maximisen 43 100 eurosta.

Lähde ja kuvat: Mini

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mini

Kaikki koeajot

Uusimmat