Ajoneuvot | Uutinen | 3.12.2017

Se toinen italialainen Formula 1: Alfa Romeo yhteistyöhön Sauberin kanssa

Yli 30 vuoden tauon jälkeen Alfa Romeo saapuu takaisin autourheilun kuninkuusluokkaan yhteistyöllä Sauberin kanssa.

Jaa artikkeli

Vaikka Ferrari ja Formula 1 on lähes särkymätön liitos, kertoi Fiat Chrysler Automobiles, että sen alaisuuteen kuuluva Alfa Romeo saapuu sekin takaisin F1-sarjaan. Alfa Romeon yhteistyökumppanina on sveitsiläinen Sauber ja monivuotisen yhteistyösopimuksen aikana tallin virallinen nimi on Alfa Romeo Sauber F1 Team.

Alfa Romeo Formula 1 palaa Sauber

Alfa Romeon ikonista väritystä ja logoa käyttävät Formulat varustetaan Ferrarin voimalähteillä, ensi kauden kehitysversioina tietenkin. Sopimukseen kuuluu myös strategista ja teknistä yhteistyötä Sauberin ja Alfa Romeon henkilökunnan välillä.

– Tämä sopimus Sauber F1-tiimin kanssa on merkittävä askel Alfa Romeon brändin uudelleenmuovauksessa, merkin palatessa Formula 1:een yli 30 vuoden poissaolon jälkeen. Alfa Romeo liittyy muiden merkittävien automerkkien osallistujajoukkoon Formuloissa, ollen tarinarikas merkki, joka osaltaan auttoi luomaan lajin historiaa, kiitteli FCA:n ja Ferrarin värikäs pääjohtaja Sergio Marchionne.

Alfa Romeo Formula 1 palaa Sauber

– Toivotamme Alfa Romeon tervetulleeksi Sauberin F1-tiimiin. Alfa Romeolla on pitkä ja menestyksekäs historia Grand Prix -kisoissa ja olemme hyvin ylpeitä, että tämä kansainvälisesti arvostettu yhtiö on päättänyt työskennellä kanssamme palatessaan moottoriurheilun huipulle, kommentoi puolestaan Sauber Holding AG:n hallituksen puheenjohtaja Pascal Picci.

Alfa Romeon F1-paluun odotetaan laajentavan lajin fanikuntaa ja tuovan merkille etuja teknologian kehityksen ja liikenneturvallisuuden saralla. Merkki muistetaan myös menestyksestään Formuloissa niin kaikkien aikojen ensimmäisessä mestaruustaistossa 1925 kuin kuljettajien mestaruuksista 1950 ja 1951.

Alfa Romeo Formula 1 palaa Sauber

Lähde ja kuva: Alfa Romeo

Jaa artikkeli

Keskustelu