Sergio Marchionne

Ajoneuvot Uutinen 25.7.2018

Sergio Marchionne, Fiat Chryslerin pelastaja, menehtyi 66-vuotiaana

Karismaattinen autoteollisuusjohtaja menehtyi olkapääleikkauksen komplikaatioihin.

Fiat Chryslerin pelastajana ja suomalaisille erityisesti Ferrarin ykkösnimenä tuttu Sergio Marchionne on menehtynyt tänään. Marchionne oli kuollessaan 66-vuotias. Hänen terveydentilansa huononi nopeasti kesäkuussa tehdyn olkapääleikkauksen jälkeen italialaisjohtajan saatua aivoveritulpan leikkauksen komplikaationa.

Mustia villaneuleita suosinut Marchionne tunnettiin alalla kovana bisnesmiehenä, joka laukoi välillä värikkäitä kommentteja kilpailijoista, viranomaisista ja jopa omista tuotteista. Työtavoiltaan ja -ajoiltaan hänet tunnettiin kuitenkin tinkimättömänä uurastajana, joka luotsasi muun muassa pahasti velkaantuneen Chryslerin yhteen Fiatin kanssa. Rautaisella otteellaan Marchionne sai nostettua uuden autokonsernin tuloskelpoiseksi ennätysajassa. Koulutukseltaan hän oli kirjanpitäjä. Marchionne oli suunnitellut jäävänsä eläkkeelle päivittäisistä tehtävistä ensi huhtikuussa.

– Valitettavasti pelkomme on tullut toteen. Sergio Marchionne, mies ja ystävä, on poissa, kommentoi Fiat Chrysler Automobilesin hallituksen puheenjohtaja John Elkann tiedotteessa.

Fiat Chrysler Automobiles ja Ferrari valitsivat lauantaina 21. heinäkuuta uudet johtajat Marchionnen terveydentilan käännyttyä ratkaisevasti huonompaan suuntaan. Fiat Chryslerin toimitusjohtajaksi nimitettiin Jeepistä ja Ramista vastannut Mike Manley.

Ferrarin uudeksi toimitusjohtajaksi valittiin Philip Morris -tupakkayhtiössä pitkän uran tehnyt Louis Carey Camilleri. Nähtäväksi jää, vaikuttaako johtajavaihdos myös Kimi Räikkösen jatkomahdollisuuksiin Ferrarin F1-tallissa.

Lähde: Automotive News Kuva: Fiat Chrysler 

Lue myös:

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Alfa Romeo

Kaikki koeajot

Uusimmat