Peugeot 308

Ajoneuvot Uutinen 5.5.2017

Suosikin toinen tuleminen: Peugeot 308 saa uuden ilmeen

Peugeot 308 suhtautuu kertyvään ikään älyllä ja tyylitajulla.

Vuoden Auto 2014 hyödyntää ajan kulumista, sillä suosikki voi nyt pestä kasvonsa uuteen ilmeeseen. Samalla luvassa on koko joukko teknisiä uutuuksia, moottoreista alkaen. Ulkoisesti uutta ilmettä on haettu keulan hienovaraisella muotoilulla ja vakiovarusteisilla säihkysilmä-ledeillä.

Mallia on otettu myös toisesta Vuoden Autosta, nimittäin tämän vuoden voittajasta, Peugeot 3008:sta. Turvallisuustoiminnoista mainittakoon esimerkiksi automaattinen hätäjarrutusavustin ja aktiivinen kaistavaroitin. Vakionopeudensäädin puolestaan oppii ruuhkapysäytystoiminnon automaattivaihteiston yhteydessä, manuaalien tyytyessä 30 km/h -toimintoon. Visiopark 1 tuo mukanaan puolestaan 180° takakameran ja pysäköintiavustimen. Myös Peugeotin i-Cockpit-virtuaaliohjaamojärjestelmä on päivitetty uusimpaan versioonsa.

Peugeot 308

Uutena moottoriversiona saapuu BlueHDi 130 S&S dieselmoottori, joka nähdään uudistuneessa Peugeot 308:ssa ensimmäistä kertaa koko PSA-konsernissa. 308 GT:n BlueHDi 180 S&S saa puolestaan parikseen Aisinin uuden 8-vaihteisen automaatin peräti 20 km/h nopeuksissa toimivan Stop&Startin kera. PureTech 130 S&S bensiinimoottori on saanut uudet päästöjärjestelmät ja 6-vaihteinen manuaalivaihteisto on suunniteltu uudelleen. Uusien päästöjärjestelmien myötä Peugeot 308 on Euro 6C -päästöstandardin mukainen. Samalla ranskalaisvalmistaja valmistautuu tulevaan RDE-kulutusmittausstandardiin.

Peugeot 308 SW

Sochauxin tehtaalla Ranskassa valmistettavan Peugeot 308:n facelift koskee luonnollisesti myös 308 SW -farkkumallia.

Lähde ja kuvat: Peugeot

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Peugeot

Kaikki koeajot

Uusimmat