Ajoneuvot | Uutinen | 29.6.2018

Turvavyötakaisinkutsu: nippuside hylätään, vältä keskipaikan käyttöä

Seat Aronan, Seat Ibizan ja Volkswagen Polon takaturvavöihin liittyvä ongelma korjattiin aluksi nippusiteellä. Nyt askarteluniksistä on luovuttu ja valmistaja palaa asiaan jouluun mennessä.

Jaa artikkeli

Alunperin Tekniikan Maailman havaitsema ongelma Volkswagen Polon, Seat Ibizan ja Seat Aronan takaistuinten turvavöissä on saanut seuraavan käänteensä. Alkuperäisessä ongelmassa takaistuimen keskipaikan vyön lukkokappale painoi vasemman reunapaikan turvavyön lukon auki voimakkaassa väistötilanteessa.

VW-ryhmä totesi ongelman vaativan automallien takaisinkutsun ja korjaukseksi se ohjeisti lisäämään verhoilun alle nippusiteen, joka pitää turvavöiden lukot oikealla paikalla suhteessa toisiinsa. Tekniikan Maailman testissä todettiin kuitenkin, että vaikka nippusidekorjaus esti alkuperäisen ongelman, ei itse nippuside kestänyt edes keskivoimakasta jarrutusta 50 km/h nopeudesta. Tuon jälkeen turvavöiden lukkokappaleet käyttäytyivät väistötilanteessa kuten aiemminkin.

Ennen juhannusta tapaus jäi odottavalle kannalle, sillä VW-ryhmän insinöörit päättivät tutkia TM:n käyttämän testiauton. Samalla liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kertoi vaatinevansa Volkswagenia ja Seatia maahantuovalta K Autolta lisäselvityksen toimialueellaan myytävien automallien turvallisuudesta.

Nyt Tekniikan Maailma kertoo, että VW-ryhmä on päätynyt hylkäämään nippusidekorjauksen käytön takaisinkutsussa ja että uusi ratkaisu nähdään jouluun mennessä. Siihen asti voimassa on alkuperäinen suositus siitä, että takaistuimen keskipaikkaa ei käytettäisi.

Kaikkia Volkswagen Polon, Seat Ibizan ja Seat Aronan omistajia informoidaan tulevasta takaisinkutsukampanjasta kirjeitse.

Lähde: Tekniikan Maailma Kuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Keskustelu