Ajoneuvot | Uutinen | 15.8.2019

Vastavirtaan: syyskuussa esiteltävä Hyundai i10 panostaa turvavarusteisiin

Kilpakumppaneiden harkitessa uudelleen pikkuautotarjontaansa, panostaa seuraava Hyundai i10 merkittävästi turvavarusteisiin.

Jaa artikkeli

Kiristyvät turvalaitteita ja päästörajoja koskevat määräykset ovat saaneet autovalmistajat harkitsemaan uudelleen osallistumistaan pikkuautosegmenttiin. Ford Ka+, Opel Karl ja Opel Adam ovat kaikki karsintalistalla. VW-ryhmä harkitsee, että se ei korvaisi VW Up, Škoda Citigo ja Seat Mii -pikkuautotrioa ja PSA on vihjannut, että Peugeot 108 ja Citroën C1 eivät saisi jatkoa.

Tässä suuntauksessa Frankfurtin autonäyttelyssä esiteltävä uusi Hyundai i10 tuntuu uivan vastavirtaan. Konseptipiirroksen autosta jakanut Hyundai mainitsi, että autoja ja jalankulkijoita havaitseva etututka, peruutuskamera ja kaistavahti kuuluvat uuden i10:n varusteisiin. Myös kuljettajan vireysvalvonta kerrotaan vakiovarusteeksi. Lisävarustelistalta löytyy kaukovaloavustin.

Luvassa on myös mukavuusvarusteita, kuten Apple CarPlay, Android Auto ja älypuhelimen langaton lataus. Hyundai Bluelink puolestaan tuo älypuhelimella tapahtuvan keskuslukituksen etäkäytön mahdollisuuden.

Hyundai kertoo myös, että uusi i10 hioo auton mittasuhteita leveydessä, korkeudessa ja renkaiden koossa. Tuttuun tapaan tavoitteena on ollut energisempi ja ketterämpi ulkoasu.

Lähteet: Automotive News, Hyundai Kuva: Hyundai

Jaa artikkeli

Keskustelu