Dacia Sandero 90TCe aut. Comfort

Ajoneuvot Uutinen 18.1.2022

Vuonna 2021 Euroopan myydyin malli oli Dacia – kuka olisi arvannut?

Romaniasta yllätetään suurella suosiolla. Vuoden 2021 Euroopan myydyin malli, yksityisten autonostajien osalta, on Dacia Sandero.

Saksalainen Volkswagen Golf on hallinnut Euroopan automarkkinoita lähes uskomattomalla tavalla. Tänä vuonna nähtiin kuitenkin melkoinen paukku, sillä vuonna 2021 Euroopan myydyin malli yksityisten autonostajien markkinoilla olikin edullinen Dacia Sandero.

Romanialaisbrändin vuosi oli muutenkin vahva. Se nousi Euroopan yksityisasiakkaiden markkinoilla peräti kolmanneksi myydyimmäksi merkiksi. Nyt merkin silmissä siintää jo vuoden ensimmäisellä puoliskolla ajoon saatava Jogger.

Dacia Duster

2021 Euroopan myydyin malli

Uutinen Sanderon suosiosta ei tullut täysin yllätyksenä. Esimerkiksi heinäkuussa malli oli koko Euroopan myydyin ja kerroimme myös tästä uutisen muodossa.

Yksi asia on tosin huomioitava. Vaikka vuoden 2021 Euroopan myydyin malli onkin Dacian mukaan Sandero yli 226 000 kappaleen myynnillä, laskee se lukuja hieman eri tavalla. Dacia huomioi vain yksityiset autonostajat ja tässä tilastossa Sandero onkin Euroopassa myydyin jo viidettä vuotta putkeen.

Kaikki autot huomioiden tilasto saattaa muuttua johonkin suuntaan. Näitä tilastoja emme kuitenkaan ole vielä koko Euroopan osalta tavanneet, joten jäämme odottamaan. Koko maailman automarkkinaa Moottori ehti jo viime vuoden osalta tutkailla.

Valmistaja on ylpeä myös uudistuneen Dusterin suosiosta. Se kun oli vuonna 2021 yksityisten autonostajien markkinoilla eniten myyty katumaasturi 186 000 auton lukemalla.

Vaikea vuosi

Olemme uutisoineet jo moneen otteeseen vuoden 2021 haasteista autonvalmistajille. Tukalasta tuotantotilanteesta huolimatta Dacia pystyi kasvattamaan myyntiään vuonna 2021 kolmella prosentilla. Euroopassa Dacian nousi yksityisostajien keskuudessa ensimmäistä kertaa kolmanneksi suosituimmaksi automerkiksi 6,2 prosentin markkinaosuudella.

Esimerkiksi sähköautojen saatavuudessa on ollut suuria eroja. Dacia aloitti maaliskuussa 2021 ensimmäisen sähköautonsa myynnin. Dacia Springin asiakkaista yli 80 prosenttia oli merkille uusia, ehkä hieman yllättäen yli 90 prosenttia auton tilanneista päätyi ylempään Comfort Plus -varustetasoon. Joka tapauksessa tilausmäärä ylitti 46 000 kappaletta, mutta autoja saatiin toimitettua asiakkaille vain reilut 27 000 kappaletta.

Tuo korkeampien varustetasojen myynti on osa Dacian strategiaa ja toteutuu myös muiden mallien kohdalla. Esimerkiksi Dusterin tilaajista noin 60 prosenttia päätyi parhaaseen Prestige-varustetasoon.

Valmistaja kehuu tämän alkavankin vuoden näyttävän heille mainiolta uuden Dacia Joggerin myötä. Se pyrkii yhdistelemään farmariauton, katumaasturin ja tila-auton eri ominaisuuksia, joka on tarpeen sillä malli korvaa sekä Loganin että Lodgyn. Joggerin voi valita joko 5- tai 7-paikkaisena.

 

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Dacia

Kaikki koeajot

Uusimmat