15.10.2019

Maistiainen: uudistunut Lexus RX – hiukan hiotummat särmät

Lexus RX

Lexus RX on Suomessa rauhallisista myyntimääristä huolimatta valmistajalleen tärkeä malli. Nyt puskureita, valoja ja varusteita on viilattu parempaan asentoon.

Tilava luksuskatumaasturi Lexus RX on uudistunut. Kyse on kuitenkin neljännen mallipolven elinkaaripäivityksestä, eikä Lexuksen myyntimenestyksiin kuuluvaa RX:ää ole lähdetty remontoimaan isosti.

Lexus RX

Keulalla esimerkiksi sumuvalojen tyylin on vaihtunut, Lexuksen tuttua keulailmettä on yhtenäistetty ja uudet umpiot ovat aiempaa tuimemmat. Takana kertomus on hyvin pitkälle samanlainen. Pieniä viilauksia on tehty myös ulko- ja sisävärivalikoimaan. Esimerkiksi Lexus UX:stä tuttu Terrane Khaki -vihersävy saapuu nyt myös RX:n palettiin.

Sisällä matkustamossa hienovarainen hiominen jatkuu. Nyt myös RX luopuu aiemmasta joystick-osoittimesta tietoviihdejärjestelmässä ja siirtyy läppäreistä tutun kosketuslevyn käyttöön muun malliston tavoin. Tietoviihdejärjestelmän näyttö on tuotu lähemmäs helpompaa koskettamista varten ja järjestelmä tukee nyt Apple CarPlay ja Android Auto -älypuhelinintegraatioita.

Lexus RX

Uutta nähdään myös ajovalotekniikassa, alustan hienosäädössä ja varustetasoissa. Suomessa ensimmäisiä uudistuneita Lexus RX:iä voidaan odotella marraskuun aikana.

Ibizalaisista seinägraffiteista kunnia kuuluu puolestaan katutaiteilija Fin DAC:ille.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Luetuimmat