Mainos

Kumppaniartikkeli Juice Technology 29.7.2022

JUICE BOOSTER 2: Sähköä kaikkialta ”mukaan otettavalla” latausasemalla

Kun tavanomaisesta latausasemasta tulee mobiili, ja se yhdistää kaikki latauspistokkeet.

Mitä pidemmäksi sähköautojen toimintamatkat kasvavat, sitä useammat ihmiset lähtevät näillä autoilla pitkille reissuille. Tämä on erittäin hyvä uutinen ja selkeästi havaittavissa Suomessa, missä olemme sitoutuneet vahvasti sähköiseen liikkuvuuteen.

Tietyt rajoitukset kuitenkin häiritsevät edelleen käyttökokemusta ja aiheuttavat silloin tällöin kammottavaa ”toimintamatka-ahdistusta”. Varausten ja maksujen hallintaa vaikeuttava latausverkoston operaattoreiden pirstaloituneisuus ja ruuhkat tietyillä latausasemilla sekä tiettyinä kellonaikoina ovat arkisia ongelmia, joita sähköautoilijat joutuvat edelleen kohtaamaan.

Sähköä on kaikkialla, ja se pitäisi saada sähköisen liikkuvuuden kannalta myös kaikkien käyttäjien saataville. Tällä vakaumuksella kansainvälisesti toimiva Juice Technology esittelee JUICE BOOSTER 2:n. Se on kannettava latausasema, joka perustuu kolmelle peruspilarille eli joustavalle lataukselle, laadulle ja turvallisuudelle.

Enemmän kuin vain laturi

Vuonna 2014 perustetun ja juuri Suomeen saapuneen johtavan kannettavien latausasemien valmistajan Juice Technologyn ”lippulaiva” ei ole pelkkä sähköautojen laturi. Se tarjoaa tavanomaisen latausaseman toiminnot ja turvallisuuden, mutta sen suurena etuna on, että auton akkua voi ladata missä tahansa, mistä löytyy pistorasia – oli se tarkoitettu kotitalous- tai teollisuuskäyttöön.

Tätä varten laitteessa on yhdellä puolella tyypin 2 pistoke autoon liitettäväksi ja toisella puolella useiden eri pistokkeiden valikoima. Latausaseman laaja sovitinjärjestelmä mahdollistaa latauksen kaikkialla maailmassa kaikissa pistorasioissa. Tämä toiminto on lääke ”toimintamatka-ahdistukseen” ja merkitsee loppua yhdelle sähköautoilun vähiten intuitiivisista puolista eli vaikeudelle tietää, mitä pitäisi ladata, kun latausasemilla on eri tehoarvoja.

Joustavuutta: latauspiste, minne ikinä menetkin

JUICE BOOSTER 2, joka on myös erittäin kevyt, mahdollistaa 1–3-vaiheisen latauksen 1,4–22 kW:lla ja jopa 32 ampeerilla. Ihanteellisissa olosuhteissa auto on siis ladattuna täyteen jo 3–4 tunnissa.

Myös monikäyttöisyys ja mukautuvuus ovat laitteen valtteja, sillä sitä voi käyttää mobiilin latausaseman lisäksi myös seinään asennettuna latausasemana sekä tavanomaisena latauskaapelina julkisia lataustolppia varten.

Laitteesta löytyy lisäksi elektroninen vikavirtasuojakytkin. Integroitu suojatoiminto DC- ja AC-vikavirtaa vastaan tarkoittaa, että talossa ei tarvita kallista FI B:tä.

Laatu ja turvallisuus – kaksi JUICE BOOSTER 2:n valttia

JUICE BOOSTER 2:n runko tai hallintakeskus sisältää kaikki turvallisuus- ja tiedonsiirtotoiminnot. Sen keveys takaa mukavan käytön. Tämän vuoksi se on valmistettu alumiinista, minkä ansiosta se kestää myös yliajon yli 3 tonnin pyöräkuormalla sekä iskut. Roiske- ja pölytiiviyden lisäksi se on myös täysin vedenpitävä (IP67).

Laitteen laatu kulkee käsi kädessä turvallisuuden kanssa. JUICE BOOSTER 2:n JUICE CONNECTOR -liittimen rakenne on saanut innoituksensa avaruusteknologiasta, ja se mahdollistaa älykkään virranhallinnan automaattisen sovittimentunnistuksensa ansiosta. Lisäksi liittimeen integroitu teknologia kytkee sen välittömästi pois, jos vaarallisia AC- tai DC-vikavirtoja esiintyy. Maajohtimen jatkuva valvonta takaa laitteen suojauksen ja nousee sen parhaaksi henkivakuutukseksi.

Juice Technology

Joko näit videon konttorillamme järjestetystä drone-kilpailusta. Lue juttu ja katso video

Jaa artikkeli
Mainos