Liikenne Uutinen 11.12.2015

Maan ensimmäinen polkupyörätaksi liikenteeseen

Ekologista taksikyytiä pääsee kokeilemaan joulun alla Porvoossa. Toiminta laajentunee myös muualle Suomeen.

Suomen ensimmäinen polkupyörätaksi, Biketaxi aloittaa liikennöinnin Porvoossa. Biketaxin kyytiä pääsee kokeilemaan nyt joulun alla 12. – 13.12.2015. Varsinaisesti toiminta käynnistyy keväällä 2016. Toimintaa on tarkoitus laajentaa muihinkin Suomen kaupunkeihin lähivuosina. Seitsemänvaihteiseen sähköavusteiseen polkupyörään mahtuu kerrallaan kaksi matkustajaa tai maksimissaan 280 kg painoa. Riksa on varusteltu sadepäivien varalta kuomulla.

– Polkupyörätaksit ovat tulleet suomalaisille tutuiksi ulkomailla. Esimerkiksi Tallinnassa pyörätakseja on jo todella paljon. Halusin perustaa vastaavaa, ekologista taksitoimintaa myös Suomeen. Minusta Porvoo suosittuna matkailukaupunkina sopii toiminnan starttipaikaksi loistavasti, kertoo porvoolainen yrittäjä Timo Helle.

Pyörätaksi työllistää nuoria

Polkupyörätaksien kuljettajiksi palkataan paikallisia nuoria. Pyörätaksi tarjoaa myös yrityksille erimaisen yhteistyömahdollisuuden.

– Tarkoituksena on palkata pyöräilijöiksi porvoolaisia nuoria ja ottaa yhteistyökumppaneiksi lähinnä porvoolaisia yrityksiä, jotka haluavat edistää nuorten työllisyyttä ja ekologisia arvoja, toteaa Helle.

Taksitoimintaa ja teemakyytejä

Biketaxin palveluihin kuuluu nouto sovitusta paikasta tai Biketaxi-pysäkiltä. Toki riksan voi napata lennostakin, jos se sattuu olemaan vapaana. Parhaiten kyydin voi varmistaa tilaamalla kuljetuksen etukäteen.

– Polkupyörätaksin voi varata myös vaikkapa hääkuljetukseen, syntymäpäiväajelulle tai polttarikyytiin. Haluamme tarjota myös vanhuksille mahdollisuuden ulkoilla ja katsella maisemia polkupyörätaksin kyydissä. Porvoon nähtävyyksiin voi tutustua 20 minuutin kiertoajelulla, jonka hinta on 20 euroa, kertoo Helle.

Lähde ja kuva Biketaxi

Jaa artikkeli