mobiiliajokortti

Liikenne Ajokortit Uutinen 1.2.2019

Mobiiliajokortti viivästyy – taustalla toimintavarmuuden varmistaminen

Traficom: Haluamme vielä varmistaa, että mobiiliajokortti toimii varmasti laajamittaisessa käytössä.

Helmikuun alussa voimaan tuleva lakimuutos mahdollistaa sen, että mobiiliajokortistakin tulee virallinen ajokortti. Helmikuu ei kuitenkaan vielä tuo autoilijoille alkuvuodeksi lupailtua mobiiliajokorttia.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin (entinen Trafi) kehittämä mobiiliajokorttisovellus on viimeistelyvaiheessa. Aiemmin ajokorttitietojen tietoturvaongelmissa ryvettynyt viranomainen lykkää nyt mobiiliajokortin käyttöönottoa.

Traficomin mukaan ”laadun takaamiseksi palvelu julkaistaan vasta toimintavarmuuden varmistamisen jälkeen.”

Testivaihe takana, varmistukset edessä

Mobiiliajokorttisovellus on ollut testikäytössä pilottiryhmällä vuoden verran ja saanut Traficomin mukaan erittäin myönteisen vastaanoton. Sovelluksen skaalaus laajamittaiseen käyttöön asettaa toiminnallisuudelle kuitenkin kovia lisävaatimuksia, kerrotaan Traficomista.

– Teemme parhaillaan julkaistavan sovellusversion kokonaisarviointia, jonka perusteella voimme vielä joutua kehittämään palvelun ominaisuuksia. Tavoitteenamme on mobiilisovellus, joka palvelee kansalaisia ja sidosryhmiämme luotettavasti alusta alkaen, toimialajohtaja Hanna Hakanen taustoittaa.

– Ennen käyttöönottoa haluamme vielä varmistaa, että mobiiliajokortti toimii varmasti laajamittaisessa käytössä yhtä hyvin kuin pilottinakin. Palvelu avataan vasta laadukkuuden toteamisen jälkeen.

Moottori on kertonut useaan otteeseen mobiiliajokortin vaiheista.

Mobiiliajokortti on osa Traficomin kehittämää Autoilija-sovellusta.

Lisätietoja pilottiryhmällä testikäytössä olevasta Autoilija-sovelluksesta www.traficom.fi/fi/autoilija-sovellus.

Jaa artikkeli