kannet 4/2016

Liikenne Uutinen 7.4.2016

Moottori 4/2016 ilmestyy tänään – tässä tuoreimman lehden poiminnat!

Moottori tarjoaa uutisia ja elämyksiä verkossa vuoden jokaisena päivänä. Tässä tuoreimman lehden sivuille nostetut keskusteluaiheet.

Kuuden miljoonan Mercedes-Benz

MBdigital-1

Kuuden miljoonan euron arvosta vakuutettu auto on kallein koskaan Suomessa nähty Mercedes-Benz. Katso myös video!

Sakkojen korotusaikeet lainvastaisia – rahankeruu ei onnistu

Puhallusratsia 006

 

Hallituksen aikeet korottaa sakkoja taloudellisin perustein ovat saamassa täystyrmäyksen. Rikosoikeudelliset perusteet puuttuvat ja pelkän rahankeruun valtion kassaan torppaa perustuslaki.

Katsastus puhuttaa

K1-katsastus-095

Katsastus on tarpeellinen, mutta kuinka tiuhaan? Autoliitto harventaisi uusien henkilöautojen katsastamista, sillä uusissa autoissa on erittäin harvoin merkittäviä vikoja.

Taivaalla riittää uhkia

lentoturvallisuus-369

Lentomatkustajien määrä kaksinkertaistuu nykyisestä vuoteen 2034 mennessä. Lentoturmat paljastivat uusia uhkatekijöitä, joista otetaan oppia lentoturvallisuuden kohentamiseksi.Viime vuoden ja tämän vuoden alun avainsana on ollut turvatoimet: laittomien ja tahallisten tekojen kuten lentokonekaappausten ja pommiuhkien ehkäiseminen.

Ostaisitko auton ulkomailta? Vinkeillä vältät ongelmat

Autokauppa

Ulkomailta autoa mielivä autonostaja voi astua miinaan, jos ei tiedä eri maiden käytäntöjä. Moottorin netissä ohjataan oikean tiedon lähteille koskeepa pulma kaupan solmimista, siirtokilpiä tai vakuutuksia.

Koeajo kotiovelta

Koeajo_kotiovelle_MJ_1

Sovittu koeajo meni aluksi mönkään, mutta lopulta kotiovelle tuodun Lexuksen koeajo sujui vaivattomasti.

Suomen suurin autolehti

Kansi_Moottori_3_16

Yhdeksäs perättäinen kasvuvuosi nosti Moottorin autolehtien levikkiykköseksi. Tuoreimman levikintarkastuksen mukaan Moottorin levikki on nyt 110 280 kappaletta. Lukijoita Moottorilla on 275 000.

Vältä pettymys, valitse vähävikainen auto!

Auton-huoltaminen_007

Autonostajan ystävä on vikalista, joka paljastaa, mitkä ovat vähävikaisia automalleja, mitkä murheenkryynejä. Katso miten oma autosi sijoittuu saksalaisen katsastusketju Dekran listoilla, jotka perustuvat 15 miljoonaan katsastukseen!

V8-moottori ja neljä rengasta moottoripyörässä

Lazareth LM847

Ranskalaisen Ludovic Lazarethin moottoripyöräluomus rikkoo rajoja. Tähän moottoripyörään tutustuessa kannattaa unohtaa järki, sillä sitä kokonaisuuteen ei juuri ole saatu mahtumaan.

Laatikkopyörästä perhefarmarin korvaaja?

Laatikkopyörä

Kaupunkirakenteen tiivistyessä sähköavusteisesta laatikkopyörästä visioidaan villeimmillään perhefarmarin korvaajaa arkiajoon ja lomaliikkumiseen.

Maailman kallein hotelli

The 13 olohuone

Jos tilillä on tuhdisti katetta, voi pään painaa tyynyyn tyylikkäästi maailman tyyriimmässä hotellissa. Yksi yö sviitin lakanoissa maksaa 90 000 euroa.

Maan suurin koeajotapahtuma motoristeille

MP16

Ensimmäistä kertaa järjestettävä koeajotapahtuma kokoaa kaikki suurimmat moottoripyörämerkit tutustuttavaksi ja ajettavaksi Helsinkiin huhtikuussa.

Supermittausasema Helsinkiin

HSY ilmanlaadunmittausasema

Helsingin Mäkelänkadulle sijoitettu uusi tutkimusasema tarjoaa täsmätietoa liikenteen päästöistä ja ilmanlaadusta. Vastaavalla tarkkuudella ei Suomessa ole ennen aihetta tutkittu.

Talouden tuottavuusloikka pyöräilemällä?

Tuottavuusloikka_paneeli

Tanskalaiset pyöräilevät vuosittain kolmen miljardin säästöt valtion kassaan. Onnistuisiko sama Suomessa?

Turvatyyny kypärässä

 

Hövding-kypärä

Polkupyöräilijän tärkein turvavaruste voi olla huomaamaton kauluri. Onnettomuustilanteessa asuste muuttuu päätä suojaavaksi kypäräksi silmänräpäyksessä. Katso myös video!

Harmony of the Seas – ennätyksellinen risteilyalus

Harmony of the Seas

Suuri, suurempi ja Harmony. Maailman suurin risteilyalus ei tarjoa lisäkapasiteettia matkustajamäärään. Kaikki panostukset on kohdennettu hulluutusten ja lystin lisäämiseen.

Hienoa ruokaa ja hienoja autoja

Lobster Lunch_Miami Supercar Rooms

Miamissa ovensa avannut Supercar Rooms on taidegalleria ja gourmet-elämys, joka yhdistää upeat autot ja elämyksellisen ruoan.

Jaa artikkeli