Matkailu Ulkomaanmatkailu 23.12.2014

Classic Remise

Classic Remise Düsseldorf ei ole varsinaisesti museo, eikä automyymälä, eikä korjaamo, vaan autoharrastajan päiväuni.

Remise on saksaa ja tarkoittaa vaunuvajaa. Se on aivan liian vaatimaton nimitys vanhaan veturivarikkoon rakennetulle keskukselle, jossa on kaikkea auto-ja moottoripyöräharrastuksesta kiinnostuneille.

Valtavassa pyöreässä veturihallissa on näytillä myynnissä ja säilytyksessä olevia museo-, harraste- ja superautoja kaikilta vuosikymmeniltä. Vuonna 1931 valmistunut suojeltu veturihalli on yksi suurimmista säilyneistä ja jo sellaisenaan nähtävyys.

Britit rikkovat saksalaisrintamaa

Näytillä olevat autot ovat poikkeuksetta ensiluokkaisessa kunnossa. Edulliset käyttöklassikot ovat vähemmistössä, harvinaisia urheiluautoja ja huikeita yksilöitä autoilun alkuajoilta on sitäkin enemmän. Saksalaisten Porschen, BMW:n ja Mercedes-Benzin ylivaltaa rikkoo vain runsas brittiedustus.

Hallia ympäröivässä matalammassa osassa on korjaamoja, entisöintipajoja, varaosaliikkeitä, kirjakauppoja, vaateliikkeitä ja ravintola. Aikaa saa kulutettua yhtälailla automaailman harvinaisuuksien päivittelyyn kuin jutusteluun ympäröivissä pajoissa työnsä ääressä uurastavien mekaanikkojen, entisöijien, verhoilijoiden ja maalarien kanssa.

Düsseldorfin Remise on auki joka päivä iltakahdeksaan asti, sisäänpääsy- tai pysäköintimaksua ei ole. Remise sijaitsee reilut viisi kilometriä kaakkoon Düsseldorfin keskustasta.

Toinen vastaavanlainen keskus on Classic Remise Berlin vanhaan ratikkahalliin tehtynä. Etelämpänä Stuttgartissa toimii vanhan lentokentän ympäristöön rakennettu Motorworld.

Nämä kolme paikkaa ovat toimineet jo aiemmin Meilenwerk-nimillä. Mutta näyttelyn koostuessa myynnissä olevista autoista, kokoelma vaihtuu koko ajan, joten aikaisemmin käyneillekin riittää nähtävää.

remise.de

motorworld.de

Jaa artikkeli