Lentokone

Matkailu Uutinen 26.5.2017

Kumpi lentoyhtiö tarjoaa paremmat jäsenedut – Finnair Plus vai SAS Eurobonus?

Matkailijan kannattaa selvittää, mitä etuja kertyneillä lentopisteillä saa oikeasti.

Monet keräävät lentoyhtiöiden palkintopisteitä vain ilmaisten palkintojen ja lentojen toivossa. Toisille pisteiden keräämisessä on kyse jäsenstatuksen saavuttamisessa.

Lentoyhtiöiden kanta-asiakasohjelmien tasot avaavat jäsenelle rahanarvoisia ja ylellisiä etuja matkalle. Jäsentasoja kivutaan ylöspäin ansaitsemalla tasopisteitä, joita saa lentämällä kyseisen lentoyhtiön tai samaan lentoallianssiin kuuluvien lentoyhtiöiden lennoilla. Lentopisteluottokortteja vertaileva VertaaEnsin.fi on käynyt lävitse suomalaisille matkailijoille tuttujen Finnairin ja SAS:in kanta-asiakasohjelmien tasojäsenyyksiä ja niiden etuja.

Kahdenlaisia pisteitä

Jäsentasoetuja hamuavan asiakkaan on syytä ymmärtää mitä eroa on eri pisteillä. Finnairin ja SAS:n lentopisteohjelmissa kerätään Finnair Plus -pisteitä ja SAS EuroBonus -pisteitä. Nämä pisteohjelmat jakaantuvat kumpikin kahdenlaisiin pisteisiin.

Finnairilla Plus-palkintopisteet oikeuttavat erilaisiin palkintoihin, kun taas tasopisteillä saavutetaan jäsenetuja kuten nopeampi turvatarkastus ja loungevierailut.

SAS:illa pisteet jaetaan Ekstra- ja Basic-pisteisiin, joista jälkimmäisiä käytetään jäsentasojen kiipeämiseen. Tasopisteiden kertymiseen lentämällä vaikuttaa lentolipun hinta, tyyppi ja luokka, sekä lennon pituus ja asiakkaan nykyinen jäsentaso. Jäsentason edut vaihtelevat tason mukaan ja monia niistä voi hyödyntää samaan allianssiin kuuluvien lentoyhtiöiden lennoilla.

Finnair Plus ja SAS EuroBonus pähkinänkuoressa

  • Finnair Plus perus-jäsentasot: basic, silver, gold ja platinum (lisäksi Finnair-junior ja lifetime). SAS: basic, silver, gold ja diamond. Basic taso oikeuttaa jo keräämään pisteitä ja saamaan erikoistarjouksia.
  • Oneworldiin kuuluvan Finnairin jäsentasot vastaavat oneworldin oman kanta-asiakasohjelman jäsentasoja, joten Finnair Plus jäsen voi hyödyntää oneworld jäsenetuja 15 eri lentoyhtiön lennoilla. Onewordilla on yli 650 loungea ympäri maailmaa, yli tuhat lentokohdetta, yli 160 eri maassa.
  • Scandinavian Airlines on osa Star Alliancea. Star Alliance muodostuu 28 lentoyhtiöjäsenestä: 1 356 lentokohdetta, 193 maassa. Monet SAS:n Eurobonus-edut ovat myös voimassa sen yhteistyökumppaneiden lennoilla.
  • SAS:n jäsentasojen saavuttamiseen tarvitaan huomattavasti vähemmän pisteitä tai lentoja (kultataso poikkeuksena).
  • Star Allianceen kuuluvalla SAS:lla lähes tuplasti enemmän yhteistyölentoyhtiöitä etujen käyttöön ja pisteiden keräämiseen.
  • SAS:n kultajäsen voi jo lahjoittaa yhden hopea-jäsenyyden valitsemalleen henkilölle per seurantajakso.
  • EuroBonus -pisteet ovat voimassa pidempään kuin Finnair Plus -pisteet (4–5 vuotta vs. 3 vuotta).
  • Paljon lentävän on mahdollista saavuttaa korkeampi jäsentaso nopeammin EuroBonus-ohjelmassa. Jäsentasojen vertailu ei ole kuitenkaan täysin yksiselitteistä, sillä siihen vaikuttaa myös pisteiden ansaintajärjestelmä, joka ei ole suoraan verrannollinen.
  • Myös halpalentoyhtiö Norwegianin lentopisteiden kerääminen nostaa suosiotaan. Norwegian Reward ohjelmassa CashPoint-pisteitä kerätään vain lentopalkintoihin.
  • Finnair Plus -palkintopisteitä voi kerätä Finnair-Plus Visa, Visa Gold, MasterCard ja Diners Club luottokorteilla. SAS:n EuroBonus -pisteitä ansaitaan SAS Eurobonus Diners Club- ja SAS Eurobonus World MasterCardilla. Yleisesti yhdestä kulutetusta eurosta saa yhden lentoyhtiön palkintopisteen.

Tasopisteiden kertyminen:

Finnair SAS
Pohjoismaat, yhdensuuntainen lento 250–2 000 p. 250–1 000 p.
Euroopan sisäiset lennot, yhdensuuntainen lento 500–4 000 p. 500–2 000 p.
USA & Aasia, yhdensuuntainen lento 2 000–16 000 p. 3 000–12 000 p.

Paljon lentävän on mahdollista saavuttaa korkeampia jäsentasoja nopeammin EuroBonus-ohjelmassa. Jäsentasojen vertailu ei ole kuitenkaan täysin yksiselitteistä, sillä siihen vaikuttaa myös pisteiden ansaintajärjestelmä, joka ei ole suoraan verrannollinen. Se mille lentoyhtiölle pisteidenkeruun kannattaa keskittää, riippuu ennen kaikkea millaisia etuja arvostaa, ja mitä pisteiden keräämisen eteen on valmis tekemään.

Muita suomalaisten suosimia kanta-asiakasohjelmia ovat mm. Oneworldiin kuuluvat British Airwaysin Executive Club ja American Airlinesin AAdvantage.

Lähde: VertaaEnsin.fi

Jaa artikkeli