Kroatia Makarska

Matkailu Ulkomaanmatkailu 28.12.2018

Makarska Riviera – kauneinta mitä Kroatialla on tarjota

Makarskan alueen kaunis rantaviiva on auringonpalvojan toivekohde.

Dalmatian rannikko ja Makarskan alueen rannat ovat ohittamattomia, jos haluaa rentoutua, uida ja nauttia silmiä hivelevistä maisemista. Näissä maisemissa mieli lepää.

Vesi on monin paikoin kristallinkirkasta, joten kalastajaveneiden ankkuriköysiä voi seurata aina pohjaan asti.

Kroatia Makarska

Kaikkialla Dalmatian rannikolla asiat eivät ole yhtä hyvin, mutta merkittävä osa uimarannoista on kuitenkin saanut EU:n sinisen lipun puhtaiden uimavesiensä ansiosta. Ja tuo lippu on ansaittava aina uimakausi kerrallaan. Tosin erään rantakaistaleen lippu oli niin kauhtuneessa kunnossa, että se oli liehunut salossaan varmasti jo kauemmin kuin yhden vuoden verran…

Kapea pikkukivirantojen vyöhyke

Makarska Riviera sijaitsee Splitin ja Dubrovnikin välissä. Alue on Biokovo-vuorten ja Adrianmeren väliin jäävä kapea pikkukivirantojen vyöhyke Brelasta Gradaciin.

Kroatia Makarska

Majaa voi pitää Baška Vodassa, joka paikkana mainitaan ensikerran vuonna 1688, jolloin turkkilaisjoukkojen lähdettyä alueelle tuli jälleen vakituista asutusta.

Rantaviivaa myötäilevä kävelyreitti vie sen tuhannen katukahvilan ja rantabaarin vieritse, joissa voi levähtää auringon paahteelta.

Rantareitti ei sovellu kaikkein kehnojalkaisimmille, sillä eteen tulee tämän tästä kapeita ja jyrkkiä portaita.

Dalmatian rannikolla lomaileva jättää paljon näkemättä, jos ei vieraile saarella tai kahdella. Jokaisella niistä on oma luonteensa ja saarille pääsee vakioreittejä ajavilla Jadrolinijan aluksilla.

Rohkea välttelee huippusesonkia

Jos viileähkö merivesi ei pelota, kannattaa näille rannoille suunnata huippusesongin ulkopuolella. Ajoituksen edut ovat ilmeiset: rantabulevardilla on väljää käyskennellä ja tarjoilija tulee tuossa tuokiossa kysymään toiveita.

Kroatia Makarska

Valtaosa matkailijoista saapuu kesä–elokuussa. Sandaalien läpsytys aamutuimaan tarkoittaa aurinkotuolien varaajia. Kesäkuun toiselta viikolta alkaen näille rannoille saapuvat sankoin joukoin eritoten saksalaiset.

Kapeahko rantatie on kiihkeimmän lomasesongin ruuhkainen.

Yöpymissijoja on mistä valita. Makarska Rivieralla on runsaasti neljän tähden hotelleja, kolmen tähden yösijoja varmasti monin verroin. Sininen Sobe-kyltti talon seinässä kertoo yksityismajoituksesta. Huoneita tai huoneistoja on vuokralla useita tuhansia.

Kroatia Makarska

Ruostunutta rakkautta?

Makarskassa on palkitsevaa reippailla Sv. Petarin niemenkärkeen, jossa on paitsi majakka vuodelta 1884, myös huikaisevat näkymät kauas sinisenä siintelevälle Adrianmerelle.

Rakastuneet kertovat onnestaan kaikille. Kävelyeritin Osejevan puoleisella kupeella on aita, jonka ketjut ovat uhkaavasti painuneet ruostuneiden rakkauslukkojen painosta.

Pieniä lukkoja, isoja lukkoja, kaikissa kaksi nimeä, osassa nimet jo tunnistamattomiksi haalenneina. Mutta tarkoittaako ruostunut lukko sitä, että rakkauskin on jo ruosteessa?

Suunnittele matkasi ennakolta

Apua matkan suunnitteluun saa esimerkiksi näiden nettisivujen avulla:

Jaa artikkeli