Matkailu 19.3.2017

Syö alle kympillä Helsinki-Vantaan lentoasemalla – mahdottomasta tuli mahdollista!

Yleinen käsitys on, että lentokentällä iskevä nälkä tulee kalliiksi. Helsinki-Vantaan lentoaseman tyyristä mielikuvaa kampittava Finavia tarjoaa vinkkejä edullisemmasta purtavasta kaikkien nälkäisten iloksi.

Lentomatkustajan kannalta yksi päivää varjostavista harmeista on kesken reissun iskevä nälkä. Lentokentällä ruoka on perinteisesti tyyristä tai vielä sitäkin kalliimpaa.

Ravintolatarjontaan tutustumiseen ei juuri kannusta tieto siitä, että lentokentällä tyytyväiset ravintola-asiakkaat ovat matkalaisten joukossa yhtä harvinaisia kuin 500 euron seteli. Moni on moisesta kuullut, mutta harva on tätä ihmettä omin silmin nähnyt.

Omien eväiden kuskaamisesta on puolestaan tehty lähes mahdotonta, joten nälkäkiukun kanssa painivan vaihtoehdot ovat vähissä.

Kohtuuhintaisen aterian löytämisen haasteellisuuden myöntää myös lentokenttiä Suomessa operoiva Finavia, mutta Helsinki-Vantaan lentoaseman osalta tuoreet uutiset ovat vähintäänkin lupaavia.

Finavian mukaan tarjolla on useampi vaihtoehtoinen tapa taltuttaa pinnaa kinnaava nälkä kohtuullisin kustannuksin.

Katuruokaa vai eväät kaupasta?

Finavian ensimmäinen vinkki on suunnattu lähinnä budjettimatkailijalle, sillä se on Terminaali 2:ssa saapuvien lentojen hallissa 2B sijaitseva ruokakauppa Alepa. Lennolleen kiirehtivän näkäisen sijaan kaupan valikoima ilahduttanee enemmän tyhjän jääkaappinsa luo palaavaa matkalaista. Mutta kaupasta toki saa alle kympillä ruokaisat eväät.

Moi! Helsinki (Terminaali 2, saapuvien lentojen hallissa 2A) tarjoaa toasteja hintaan 7,90€. Lämpimän leivän väliin voi valita serranonkinkkua, manchegoa, tavallista kinkkua, perinteisempää juustoa, vuohenjuustoa ja aurinkokuivattua tomaattia. Parin euron limupullon kanssa kokonaisuus jää täpärästi alle kriittisenä pidetyn kympin hintarajan.

Ulappa (Terminaali 2, Lähtevien lentojen halli) kattaa pöytään ruisleipiä ja täytettyjä patonkeja, täytettyjä leipiä, focacciaa ja panineja. Leipävaihtoehto maksaa kutakuinkin 8,50€. Jos taskussa polttaa hieman suurempi raha ja budjetti kestää, löytyy myös salaatteja hintaan 10,30€.

Katuruokaakin lentokentällä tarjotaan. Sitä mielivän kannattaa suunnata paikkaan nimeltä Richie’s Gourmet Hot Dogs (Terminaali 2, saapuvien halli 2A-2B). Täällä makkaran luvataan maistuvan. Edullisimman annoksen luvataan heltiävän hintaan 4,50€. Isompi nälkä talttunee alle kympillä.

Wine & View (Portti 26) tarjoaa aamiaista myös aikaisin matkustaville. Ruokaa tarjoillaan aina kymmeneen asti. Aamiainen maksaa  9,90€. Myöhemmin ruokavaihtoehtona on tapakset, eli Espanjasta innoituksensa saaneet pikkupurtavat. Ne myydään painon mukaan. Edullisin vaihtoehto maksaa 4,90€ 100:a grammaa kohti. Loppulasku määrittyy siis omien valintojen perusteella.

Alle kympillä nälkä siirtyy muun muassa seuraavissa ravintoloissa:

Café Tori (Portit 26-27):
Lihapullia, perunamuhennosta 9.90€
Hampurilainen 9.40 €
Lihapiirakka kahdella nakilla 7.90€
Päivän keitto 8.90 €

Tapio Café (Portti 24):
Kanatäytteinen briossi 8.90€
Katkarapuleipä 9.90€

Upper Crust (Portti 19):
Kanapekonipatonki 9.60€

Starbucks (Terminaali 2, saapuvat lennot, halli 2B; portti 32):
Feta-kuskussalaatti (pieni) 5.90€
Lohisalaatti 8.90€

Cesar’s Little Italy (Terminaali 2, pohjakerros):
Salaattibaari 2.40€/100 g
Keitto 7.50€
Pizza Pepperoni 9.00€
Pizza Tropicana 9.00€

The Oak Barrel (Portti 22):
Lihapiirakka €4.90
“Vety”, (lihapiirakka kinkulla ja munalla) 6.90€
Hot dog 4.50€

Jaa artikkeli