Tallink Star

Matkailu Kotimaanmatkailu Uutinen 29.11.2017

Tallink sujuvoittaa – HSL:n liput suoraan laivasta ja kännykästä maksuväline

Lähijunalippuja ei saa enää junasta – mutta laivalta kyllä. Laivalta ostetun lipun voi maksaa myös älypuhelimella.

Laivayhtiö Tallink alkaa myydä HSL:n matkalippuja Helsinki–Tallinna-reitillä Megastar ja Star -laivoilla 1.12.2017. Yhteistyön tavoitteena on HSL:n ja Tallinkin mukaan helpottaa laivalle tulevien ja laivalta lähtevien matkustajien liikkumista pääkaupunkiseudulla.

Aktivoitava lippu laivan infopisteestä

HSL:n lippuja myydään Tallinkilla laivojen infopisteissä. Laivalta voi ostaa joukkoliikenteen kerta- tai vuorokausilipun lapselle tai aikuiselle joko Helsingin sisäiseen liikkumiseen tai seutulippuna. Seutulippu kelpaa Helsingin lisäksi myös Espoon ja Vantaan alueen joukkoliikenteessä.

Lippu täytyy aktivoida junaan, metroon, raitiovaunuun tai linja-autoon noustessa näyttämällä ennakkoon ostettua lippua kortinlukijalle. Kulkuvälineiden aikataulut ja reitit löytyvät Reittioppaasta.

HSL: parantaa täsmällisyyttä

HSL:n mukaan myyntiuudistus parantaa Helsingin päärautatieaseman ja Länsisataman välillä kulkevien raitiovaunujen 7 ja 6T täsmällisyyttä.

– Raitioliikenteen on helpompi pysyä aikataulussa, kun useammalla matkustajalla on lippu valmiina”, HSL:n myyntipäällikkö Matias Sarkkinen kertoo.

Maksu Apple Paylla

Haluamansa HSL:n julkisen liikenteen matkalipun voi maksaa Tallinkin infopisteissä myös älypuhelimella. Apple Pay on mobiilisti toimiva maksupalvelusovellus, jonka avulla käyttäjät voivat suorittaa maksut kaupassa, iOS-sovelluksella tai verkossa Apple-laitteella.

Apple Payn -maksusovellus lanseerattiin Suomessa aiemmin tänä syksynä. Ensimmäisinä sen ottivat täällä käyttöön Nordean sekä ST1:n korttiasiakkaat.

– Jos katsomme Suomen markkinoita kokonaisuudessaan, uudet mobiilimaksamisen palvelut kattavat jo 35 prosenttia kaikista korttimaksuista, Netsin myyntijohtaja Petri Carpén sanoo.

Lähimaksu ja vahvistus sormenjäljellä

Apple Pay perustuu NFC-lähimaksuteknologiaan. Jotta puhelinta voi käyttää maksuvälineenä, pankin antaman maksukortin tiedot täytyy tallentaa Wallet-sovellukseen.

Maksaminen tapahtuu näyttämällä puhelinta kassan lähimaksupäätteelle ja maksu vahvistetaan useimmiten sormenjälkitunnistimella eli Touch ID:llä. Kortin tiedot salataan ja tallennetaan Tallinkin mukaan turvallisesti.

Lähteet: HSL, Tallink Silja Oy Kuva: Tallink Silja Oy

Jaa artikkeli