29.11.2017

Tallink sujuvoittaa – HSL:n liput suoraan laivasta ja kännykästä maksuväline

Tallink Star

Lähijunalippuja ei saa enää junasta – mutta laivalta kyllä. Laivalta ostetun lipun voi maksaa myös älypuhelimella.

Laivayhtiö Tallink alkaa myydä HSL:n matkalippuja Helsinki–Tallinna-reitillä Megastar ja Star -laivoilla 1.12.2017. Yhteistyön tavoitteena on HSL:n ja Tallinkin mukaan helpottaa laivalle tulevien ja laivalta lähtevien matkustajien liikkumista pääkaupunkiseudulla.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Aktivoitava lippu laivan infopisteestä

HSL:n lippuja myydään Tallinkilla laivojen infopisteissä. Laivalta voi ostaa joukkoliikenteen kerta- tai vuorokausilipun lapselle tai aikuiselle joko Helsingin sisäiseen liikkumiseen tai seutulippuna. Seutulippu kelpaa Helsingin lisäksi myös Espoon ja Vantaan alueen joukkoliikenteessä.

Lippu täytyy aktivoida junaan, metroon, raitiovaunuun tai linja-autoon noustessa näyttämällä ennakkoon ostettua lippua kortinlukijalle. Kulkuvälineiden aikataulut ja reitit löytyvät Reittioppaasta.

HSL: parantaa täsmällisyyttä

HSL:n mukaan myyntiuudistus parantaa Helsingin päärautatieaseman ja Länsisataman välillä kulkevien raitiovaunujen 7 ja 6T täsmällisyyttä.

– Raitioliikenteen on helpompi pysyä aikataulussa, kun useammalla matkustajalla on lippu valmiina”, HSL:n myyntipäällikkö Matias Sarkkinen kertoo.

Maksu Apple Paylla

Haluamansa HSL:n julkisen liikenteen matkalipun voi maksaa Tallinkin infopisteissä myös älypuhelimella. Apple Pay on mobiilisti toimiva maksupalvelusovellus, jonka avulla käyttäjät voivat suorittaa maksut kaupassa, iOS-sovelluksella tai verkossa Apple-laitteella.

Apple Payn -maksusovellus lanseerattiin Suomessa aiemmin tänä syksynä. Ensimmäisinä sen ottivat täällä käyttöön Nordean sekä ST1:n korttiasiakkaat.

– Jos katsomme Suomen markkinoita kokonaisuudessaan, uudet mobiilimaksamisen palvelut kattavat jo 35 prosenttia kaikista korttimaksuista, Netsin myyntijohtaja Petri Carpén sanoo.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lähimaksu ja vahvistus sormenjäljellä

Apple Pay perustuu NFC-lähimaksuteknologiaan. Jotta puhelinta voi käyttää maksuvälineenä, pankin antaman maksukortin tiedot täytyy tallentaa Wallet-sovellukseen.

Maksaminen tapahtuu näyttämällä puhelinta kassan lähimaksupäätteelle ja maksu vahvistetaan useimmiten sormenjälkitunnistimella eli Touch ID:llä. Kortin tiedot salataan ja tallennetaan Tallinkin mukaan turvallisesti.

Lähteet: HSL, Tallink Silja Oy Kuva: Tallink Silja Oy

Luetuimmat