La Boqueria

Matkailu Ulkomaanmatkailu 26.2.2017

Tunti Barcelonassa – La Boquerian kauppahallissa näet kaiken, mistä jäät pikavisiitillä paitsi

Kauppahalli tarjoaa läpileikkauksen maan ruokakulttuuriin.

Helmikuiden harmaus on vienyt hohdon Barcelonan vilkkaalta La Ramblalta. Kävelykadun ihmisvilinä on tallella, mutta vehreys on kadonnut talvikaudeksi. Loputtomien kaupparivien väliin mahtuu irrallisia rihkamakojuja, herkkupuoteja ja muita keinoja hukata rahansa.

La Boqueria

Harmaus häviää, kun kadun puolivälin tienoilta kääntyy länteen La Boqueriaan. Kauppahallin juuret ulottuvat vuoteen 1217, mutta museosta ei ole kyse. Barcenalaiset hakevat elintarvikkeensa turistilaumojen keskeltä keskeltä. Hyllyt notkuvat meren antimia, juustoja, kinkkuherkkuja ja värikkäitä kasviksia. Barcelonaa esittelevä matkailusivu tiivistääkin, ettei maasta juuri löytyne herkkuja, joita La Boqueriasta ei löytäisi.

La Boqueria

Lihakauppojen katosta roikkuvat iberialaiset ja arkisemmat ilmakuivatut kinkut sopivat tunnelmaan, sillä alueen tarina alkoi Barcelonan porttien ulkopuolella toimineesta lihamarketista. Vuosien myötä kauppatavarat vaihtuivat, samoin nimi ja tarkka sijainti.

La Boqueria

Virallisessa asussaan markettia kutsutaan Mercat de Sant Josep de la Boqueriaksi, tuttavallisemmin vain La Boqueria. Nimen arvellaan juontavan katalaanin kielen vuohta tarkoittavasta sanasta boc.

La Boqueria

 

Kauppahallin myymälöitä ja tapasbaareja suojaa vuodelta 1914 peräisin oleva metallikatto, joka korvasi aiemman vuonna 1853 valmistuneen suojan. Nykyaika saapui alueelle jouluna 1871, kun halliin esiteltiin kaasuvalaistus.

La Boqueria

La BoqueriaLa Boqueria nousi kärkisijalle, kun CNN:n valitsi vuonna 2013 maailman parhaat markkinat ja kauppahallit.

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli