1.1.2022

Aprilia Tuareg 660 – ensimmäinen, toinen ja kolmas kerta

Aprilia Tuareg 660

Seikkailupyörä Tuareg 660 on Aprilian kolmas saman tekniikan ympärille rakennettu malli.

Ensin esiteltiin sporttipyörä Aprilia RS 660, jonka kaksisylinterinen rivimoottori oli jalostettu RSV4-mallin V4-moottorin etummaisista sylintereistä. 100 hevosvoimaa ja 67 newtonmetriä antoivat kevyelle sporttipyörälle mukavan suorituskyvyn, eikä isompaa RSV4-mallia jäljittelevä ulkonäkökään ollut haitaksi markkinoinnissa.

Seuraavaksi esiteltiin saman tekniikan ympärille rakennettu nakumalli Tuono 660, jonka tekniikka oli muuten pääpiirteittäin sama, mutta huipputeho oli laskettu 95 hevosvoimaan eli 70 kilowattiin, jotta se oli mahdollista kuristaa myös A2-luokkaan sopivaksi. Nyt vuorossa on saman kaksisylinterisen rivimoottorin ympärille rakennettu kolmas malli, kun seikkailupyörä Tuareg 660 näkee päivänvalon.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Maastokelpoinen

Tuaregilla Aprilia lähtee valloittamaan vaativien seikkailupyöräilijöiden sydämiä. Joustomatkat ovat 240 millimetriä ja 21/18-tuumaiset vannekoot tarkoittavat, että siihen on saatavilla myös erittäin maastokelpoisia rengasvaihtoehtoja. Jalkatappien kumit on helppo irrottaa ja jarrupolkimen korkeutta säätää, joten sopivat asennot löytyy sekä istuen että seisaaltaan ajamiseen. 18 litran tankillisen luvataan riittävän 450 kilometrin matkalle.

Moottoria on muokattu paremmin seikkailupyörään sopivaksi. Teholukema on suitsittu 80 hevosvoimaan, mutta samalla keskialueelle on saatu lisää voimaa. Vääntölukema on kasvanut urheilullisempien mallien 67 newtonmetristä 70 newtonmetriin. Ykkösvaihteen välitys on katumalleja lyhyempi ja myös toisiovälitystä on tihennetty.

Aprilia Tuareg 660

Elektroniikkapaketti muokattu adventurekäyttöön

Aprilian APRC-nimeä käyttämä elektroniikkapaketti on sovitettu adventure-pyörään sopivaksi ja siihen kuuluu mm. Vakionopeussäädin, moottorijarrun säätö, sutimisenesto sekä kuljettajan valittavat ajotilat. Kaksitoiminen vaihdeavustin on lisävaruste.

Moottori: kaksisylinterinen, nestejäähdytteinen rivimoottori, 659cc
Teho: 58,8 kW (80 hv) / 9 250 r/min
Vääntö: 70 Nm / 6 500 r/min
Voimansiirto: märkäkytkin luistotoiminnolla, 6 vaihdetta, ketjuveto

Akseliväli: 1525 mm
Istuinkorkeus: 860 mm
Tankin tilavuus: 18 litraa
Paino tankattuna: 204 kg

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Aprilia

Lisää aiheesta

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat