31.8.2023

Cupra pudotti pommin: Born-sähköauton ostajalle ämpäri – mutta myös tuhansien eurojen hinnan alennus!

Automerkki Cupra avaa uuden Garage-brändimyymälän Vantaalle ja sitä juhlistetaan Born-sähköauton hintakampanjalla syyskuun ajan.

Viisi tuhatta euroa hinnasta pois. Se on Cupra Born -täyssähköauton hinta syyskuun alusta alkaen. Kampanjahinta on voimassa syyskuun loppuun.

Auton ostajalle on luvassa myös ämpäri. Eikä mikä tahansa ämpäri, vaan Cupra-logoin koristeltu sinkkiämpäri.

– Sinkkiämpäri sopii hyvin myös uuden Cupra Garage -myymälän teemaan, jossa hallitsevia elementtejä ovat niin betoni, puu, kupari kuin teräskin, K-Auton Cupra-brändistä vastaava liiketoimintajohtaja Jukka Kiuru sanoo.

Cupran maahantuoja K-Auto juhlistaakin juuri Cupra Bornin 5 000 euron alennushinnalla uuden ja Suomen ensimmäisen Cupra Carage Airport -brändimyymälän avajaisia. Virallisia avajaisia brändimyymälässä vietetään viikonloppuna Vantaalla. Sinkkiämpäri on luvassa myös muille avajaisissa vieraileville kuin Cupra Bornin ostajille.

Viiden tuhannen euron alennus koskee kaikkia Suomessa olevia Cupra Born -täyssähköautoja ja on voimassa myös muissa Cupra-liikkeissä. Liiketoimintajohtaja Kiuru ei paljasta, kuinka montaa Cupra Born -täyssähköautoa hinta koskee.

– Sen verran meillä on kuitenkin autoja maassa, että voimme tehdä tällaisen kampanjan, Kiuru kommentoi.

Käytännössä Kiurun kommentti tarkoittaa sitä, että he pystyvät vastaamaan mahdolliseen kysyntään.

Alennus koskee vain uusia maassa olevia nopean toimituksen autoja, mutta ei uusia tehdastilauksia.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Verkkosivuilla myytävänä noin sata autoa

Automerkkien hintanokittelu sähköautoissa on viime kuukausina ollut varsin yleistä. Monet täyssähköautoja myyvät merkit ovat tehneet hinnanlaskuja sen jälkeen kun Tesla aloitti voimakkaan hintojen pudotuksen vuoden alussa. Cupra laski Born-mallin hintaa myös keväällä. Lisäksi muutamat kiinalaiset toimijat ovat tulleet markkinoille uusilla malleilla ja melko edullisilla hinnoilla.

K-Auton liiketoimintajohtaja Jukka Kiuru ei kerro sitä, miten suurta määrää autoja Cupra Bornin alennuskampanja koskee, mutta määrän voi laskea K-Auton nettisivuilta. Nopean toimituksen Cupra Born -sähköautoja autoja verkkosivuilla on tällä hetkellä tarjolla 97 kappaletta.

Cupra Bornin hinnaston kallein malli on Born e-Boost 170 kW 77 kWh Impulse -malli, jonka hinnaston alkuperäinen hinta on 49 990 euroa. Kampanjan myötä auton voi saada 44 990 euron hintaan. K-Auton nettisivuilla oleva kallein Cupra Born -malli on sama auto, mutta lisävarustein, sen hinta on 52 600 euroa. Kampanjahinta sille on siis 47 600 euroa.

K-Auton nettisivuilta ei löydy yhtään niin sanottua hinnat alkaen -mallia. Hinnaston hinnat alkaen malli on Cupra Born 150 kW 58 kWh, jonka uusi alennettu hinta syyskuussa olisi 36 390 euroa. Edullisin kampanjaan kuuluva nopean toimituksen auto onkin Cupra Born e-Boost 170 kW 58 kW, jossa on myös jotain lisävarusteita, se on aiemmalta hinnaltaan 44 590 euroa. Sen kampanjahinta olisi siis 39 590 euroa.

Asiakas halutaan pitää tyytyväisenä

Kiuru sanoo, että he ovat hinnanalennuksen myötä myös valmistautuneet siihen, että ne asiakkaat, jotka ovat Cupra Bornin ostaneet lähiaikoina, saattavat kauhistua uudesta kuun alussa voimaan astuvasta kampanjahinnasta.

– Tottakai meidän tavoitteena on, että asiakas pysyy tyytyväisenä, Kiuru sanoo.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että K-Auto on valmis hyvittämään äskettäin Cupra Bornin ostaneelle henkilölle hinnanalennuksen.

Kiuru ei myöskään usko, että hinnanalennus vaikuttaa merkittävästi samaan Volkswagen-konsernin valmistamaan ja myös K-Auton maahantuomaan Volkswagen ID.3 -autoon, joka on teknisesti sama auto Cupra Bornin kanssa.

– Cupran brändi puhuttelee erilaisia ihmisiä, Kiuru sanoo.

K-Auto saa kampanjalla myös paranneltua todennäköisesti lukujaan Cupran osalta Suomessa tänä vuonna. Cupran kasvu on tänä vuonna ollut koko Euroopassa 38 prosenttia, Suomessa Kiuru kertoo tänä vuonna saavutettavan vähintään 25 prosentin kasvu. Kampanjan myötä kasvuluvut voivat olla 25 prosentin paremmallakin puolella.

K-Auto tiedottaa, että Cupra Garagen avajaistarjoukset koskevat myös muuta Cupra-mallistoa. Alennukset muun malliston osalta ovat 2 000 ja 5 000 euron välillä.

Teksti ja kuvat Manu Tuppurainen

Luetuimmat