18.10.2019

Daimler takaisinkutsuu jälleen – päästöongelmia mahdollisesti sadoissa tuhansissa Mercedes-Benzin pakettiautoissa

Uutistoimisto Reutersin mukaan Daimler joutuu takaisinkutsumaan satoja tuhansia ajoneuvoja Saksan ajoneuvoviraston käskystä.

Saksalainen autojätti Daimler takaisinkutsuu satoja tuhansia dieselkäyttöisiä Mercedes-Benz päästöongelmien takia, kertoo uutistoimisto Reuters.

Daimler kertoi myöhään perjantai-iltana Saksan ajoneuvovirasto KBA:n päättäneen kuulemistilaisuudet tietyistä Mercedes-Benz-ajoneuvoista, joissa on OM651-dieselmoottorit Euro 5-päästövaatimuksilla ja on määrännyt Daimlerin suorittamaan takaisinkutsuja.

Reutersin mukaan saksalainen viikkolehti Bild am Sonntag kertoi sunnuntaina, että Mercedes-Benz Sprinter-pakettiautot, joiden tuotanto päättyi vuonna 2016, sisältävät mahdollisesti laittomasti toimivan moottorinohjausjärjestelmän.

– Mercedes-Benzin asiakkaita tullaan tiedottamaan tulevista toiminnoista, jos heidän ajoneuvonsa on takaisinkutsun kohteena ja ohjelmistopäivitys voidaan asentaa, Daimlerilta oli vastattu.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ainakin 260 000 Sprinter-pakettiautoa

Daimler kertoi takaisinkutsun koskevan kuusinumeroista lukua autoyksilöitä, sisältäen 260 000 edellisen sukupolven Sprinteriä. Daimler on kertonut työskentelevänsä täydesäs yhteistyössä viranomaisten kanssa.

KBA:n toiminnat moottorin ohjaustoimintojen suhteen olivat edenneet pitkälle, mutta ei vielä päätökseen. Tämän takia lisämääräyksiä ei olla voitu vielä sulkea pois.

Aiemmin tänä vuonna Stuttgartin syyttäjä oli asettamassa Daimlerille jopa miljardin euron sakon edellisestä päästömanipulaatiosta, joka koski jopa 670 000:a autoa.

Lähde: Reuters Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Luetuimmat