19.7.2017

Daimler takaisinkutsuu yli 3 miljoonaa diesel-Mercedestä

Mercedes-Benz logo

Kattavan vapaaehtoisen takaisinkutsun takana lienevät korkeat typpioksidipäästöt sekä saksalaiskuluttajien epäluottamus dieseliä kohtaan.

– Julkinen keskustelu dieseleistä luo epävarmuutta. Olemme siksi päättäneet lisätoimista vakuuttaaksemme dieselautoilla ajavia ja vahvistaaksemme luottamusta dieseltekniikkaan, kommentoi Daimlerin pääjohtaja Dieter Zetsche yhtiön päätöstä takaisinkutsua yli 3 miljoonaa diesel-Mercedestä päästöjärjestelmien päivityksiin.

Noin 220 miljoonaa euroa maksava takaisinkutsukampanja kohdistuu Euro 5 ja Euro 6 -luokiteltuihin autoihin Euroopassa. Brittilehti Autocarin tietojen mukaan päivitykset kohdistuisivat ainakin OM 607 -dieselmoottoreihin, joiden typpioksidipäästöjä ohjelmistopäivitys vähentäisi.

Daimlerin mukaan kampanja toteutetaan yhteistyössä Saksan ajoneuvoviranomaisten kanssa. Lisäksi valmistaja on tuomassa uuden 4-sylinterisen OM 654 -dieselmoottorinsa nyt koko mallistoon. Takaisinkutsukampanjasta ei aiheudu kuluja autojen omistajille ja kampanjan yksityiskohdat täsmentyvät lähiviikkoina.

Takaisinkutsun julkistus tulee vain viikko sen jälkeen, kun Saksan viranomaiset haastoivat Mercedes-Benzin johtajia kuulusteltaviksi päästöihin liittyen. Toukokuussa syyttäjät ja poliisiviranomaiset tekivät etsintöjä Daimlerin Saksan toimipisteisiin päästömanipulointiin liittyen. Daimler ilmoitti autojensa olevan tieliikennekelpoisia, mutta varoitti sijoittajiaan, että ainakin yhdysvaltalaisviranomaisten tutkimukset dieseleiden normaaleihin toimintoihin voisivat johtaa merkittäviin rangaistuksiin ja takaisinkutsuihin.

Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lähde: Automotive News, Bloomberg, Autocar Kuva: Petri Munukka

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat