6.2.2023

Eurooppalaiset moottoripyörävalmistajat tekivät myyntiennätyksiä vuonna 2022

Kolme eurooppalaista moottoripyörävalmistajaa on julkistanut viime vuoden myyntilukunsa, ja ne kaikki ylsivät historiansa suurimpiin lukemiin.

Huolimatta koronan, Ukrainan sodan ja puolijohdepulan aiheuttamista haasteista moottoripyörävalmistajilla näyttää pyyhkivän kappalemääräisen myynnin perusteella hyvin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Yli 60 000 Ducatia

Eurooppalaismerkeistä viime vuoden myyntimäärien julkistamisen aloitti italialainen Ducati, joka raportoi ensimmäisen kerran historiassaan ylittäneensä 60 000 myydyn moottoripyörän rajan. Tarkka lukema on 61 562 kappaletta, joka on 3,6 prosenttia suurempi kuin vuoden 2021 myyntimäärä.

Ducati listaa myös suosituimmat mallinsa: myydyin oli seikkailupyörä Multistrada V4, toisena nakumalli Monster ja kolmantena tulee retrohenkinen Scrambler Ducati 800 -perhe. Ducateja viedään 96 maahan ja jälleenmyyjiä on yhteensä 821.

Piere Mobility AG ja 12. ennätysvuosi putkeen

Itävaltalainen KTM:n, Husqvarnan ja GasGasin emoyhtiö Piere Mobility AG julkisti kolmen merkkinsä yhteenlasketun myyntimäärän. Euroopan suurimman moottoripyörävalmistajan myyntimäärä oli 375 612 kappaletta, jossa on kasvua peräti 19 prosenttia edellisestä vuodesta, joka sekin oli siihenastinen ennätysvuosi.

Yhtiön vahvasta kasvusuunnasta kertoo se, että tämä oli jo 12. peräkkäinen ennätysvuosi myyntimäärillä mitattuna. Tuotannosta noin 130 000 kappaletta myytiin Euroopan markkinoille.

Isot seikkailupyörät vauhdittivat BMW:n myyntiä

Saksalainen BMW ei jää kehityssuunnassa yhtään italialaisia ja itävaltalaisia huonommaksi. BMW:n moottoripyörien ja skootterien globaali myyntimäärä viime vuonna oli 202 895 kappaletta, jossa on kasvua 4,4 prosenttia edellisestä vuodesta, joka sekin oli siihenastinen ennätysvuosi.

BMW:n myynti porskuttaa eteenpäin vahvasti boxermoottorin tahdissa, sillä laajasta noin 30 eri mallia sisältävästä mallistosta huolimatta isot seikkailupyörämallit R 1250 GS ja sen Adventure-versio myivät kahdestaan yli 60 000 kappaletta.

Neljäs eurooppalaismerkki Triumph ei vielä ole julkistanut viime vuoden myyntilukujaan.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Valmistajat ja Moottorin arkisto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat