9.11.2018

Ford Focus – Vuoden Auto Suomessa 2019 -kilpailu ratkesi kansanmerkin voittoon

Ford Focus

Onnea Ford Focus, olet Vuoden Auto Suomessa 2019!

Helpolla Fordin voitto ei irronnut. Vuoden Auto Suomessa 2019 -kilpailussa piti ensin päästä 30 osallistujan joukosta kuuden parhaan finaaliin. Siellä Focus kohtasi Kia Ceedin, Mercedes-Benz A-sarjan, Škoda Karoqin, Volvo XC40:n, Volvo V60:n.

VAS18 Mercedes-Benz A-sarja

Finaalista tulikin huipputiukka. Ford vei lopulta voiton Mercedes-Benziltä vain kahden äänen erolla. Kovin kaukana ei ollut kolmanneksi sijoittunut Kia Ceedikään kärjestä.

Tavallaan finaalista tulikin kamppailu Fordin ja Kian kaltaisten kansanmerkeiksi miellettyjen brändien ja premium-luokkaa edustavan Mercedes-Benzin välillä. Toki A-sarjan menestyksen takana oli erinomaisen auton lisäksi varmasti paljon kotimaisuutta – totta kai.

Kia Ceed

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kaksi ryhmää

Jos kärkikolmikko erottui omaksi ryhmäkseen, olivat myös loput kolme autoa tiukassa nipussa. Oletettavasti Volvo kärsi melkoisesti kahden erinomaisen auton pääsystä finaaliin. Trendikäs XC40 nousi lopulta neljänneksi V60:n edelle.

Škoda Karoqin jäämistä peränpitäjäksi ei tiukassa kilpailussa tarvitse harmitella: jo pääsy finaaliin on kova saavutus, ja taakse jäi monta erinomaista autoa.

Silti vain yksi on voittaja: Ford Focus – Vuoden Auto Suomessa 2019!

Vuoden Auto Suomessa 2019 lopputulokset:

  1. Ford Focus (175 p.)
  2. Mercedes-Benz A-sarja (173 p.)
  3. Kia Ceed (142 p.)
  4. Volvo XC40 (108 p.)
  5. Volvo V60 (95 p.)
  6. Skoda Karoq (87 p.)

Teksti: Lauri Ahtiainen, kuvat: Moottorin arkisto

Luetuimmat