24.8.2017

Formula 1 Esports Series – Sinustako virtuaali-Valtteri tai konsoli-Kimi?

Formula 1 Esports Series F1 2017

Formula 1 Esports Series etsii loppuvuonna ensimmäistä elektronisen urheilun maailmanmestaria autourheilun kuninkuusluokkassa.

Autourheilun kuninkaallisiin kuuluva Formula 1 ilmoitti aloittavansa oman elektronisen urheilun Esports Seriesin. Ripeällä tahdilla käynnistettävän esports-sarjan voittaja kruunataan lopulta Formula 1 Esports World Championiksi.

Jo aiemmin elektronisen urheilun puolelle tähyillyt Liberty Media on nyt käynnistämässä virallista kilpasarjaa omilla ehdoillaan. Kilpaileminen tapahtuu pelaamalla tällä viikolla julkistettavaa Codemastersin virallista F1 2017 -videopeliä joko PlayStation 4:llä, Xbox Onella tai Windows-tietokoneella. Ajettavana ovat erilaiset kilpailuhaasteet Suzukan ja Monzan ikonisilla kilparadoilla.

Syyskuussa kotisohvalta osallistuneista kuskeista 40 nopeinta pääsee Lontoon Gfinity Arenalle kilpailemaan semifinaaleissa lokakuun 10. ja 11. päivä. Karsituista 20 nopeinta pääsee puolestaan kamppailemaan Abu Dhabin osakilpailun yhteyteen Yas Marinaan marraskuun 24. ja 25. päivä siitä, kuka kruunataan Formula 1 Esports World Championiksi. Voittaja saa maineen ja kunnian lisäksi naamansa F1 2018 -peliin sekä täyden faniviikonlopun valitsemassaan kauden 2018 kilpailussa.

Formula 1 Esports Series F1 2017

Formula 1:lle elektroninen urheilu on eräs keinoista houkutella erityisesti nuorempia faneja F1:n pariin ja sarjan kuljettajista esimerkiksi Max Verstappen tunnetaan myös pätevänä pelikuskina. E-urheilusarjan pyörittämisen kannalta tärkein verkko-osoite on F1Esports.com, josta löytyvät niin katselu- kuin osallistumisohjeet.

– Julkistus on bisneksellemme uskomaton tilaisuus strategisesti ja siinä miten vaikutamme fanien kanssa. Ensinnäkin kyseessä on kasvava kategoria valtaisalla fanien vuorovaikutuksella ja lähdemme siihen isolla tavalla, ja olemme ylpeitä että Codemasters ja Gfinity ovat mukanamme menossa. Tottakai, kuten Formula 1:ssäkin, jatkamme F1 mestaruuden virtuaalisen vastineen kehittämistä, että se on mahdollisimman jännittävä ja viihdyttävä kokemus faneillemme, linjasi Formula 1:n hallintopäällikkö Sean Bratches.

– Elektroninen urheilu eräs nopeimmin kasvavista pelaamisen sektoreista, houkutellen jo nyt kymmenien miljoonien yleisöä. Olemme riemuissamme voidessamme julkistaa tämän uskomattoman kilpasarjan Formula 1:n kanssa tulevaan F1 2017 -peliimme, kommentoi puolestaan Codemastersin toimitusjohtaja Frank Sagnier.

Lähde: Formula 1 Kuvankaappaukset: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat