22.8.2021

Fortum ja Valmet Automotive yhteistyöhön akkumateriaalien kierrättämiseksi

autotehdas kiinni koko huhtikuun

Fortum ja Valmet Automotive ovat aloittaneet yhteistyön tuotannossa käyttämättömän akkumateriaalin kierrättämiseksi. Rahoitusta on saatu EU:n suunnalta.

Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehdas on iso asia kotimaamme autoalan kannalta. Siksi siihen liittyvät uutiset ovat aina merkittäviä, kuten hiljattain saatu tieto sähköautojen valmistuksen aloittamisesta. Nyt Fortum ja Valmet Automotive ovat aloittaneet yhteistyön autotehtaiden akkumateriaalien käsittelyn ja kierrätyksen hoitamiseksi.

Yhteistyön myötä Fortum hoitaa kaiken Valmet Automotiven Salon ja Uudenkaupungin akkutehtaiden tuotannossa käyttämättömän akkumateriaalin turvallisen ja vastuullisen käsittelyn ja kierrätyksen. Tämä on olennainen askel kohti kiertotaloutta ja kestävää kehitystä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Fortum ja Valmet Automotive

Luonnollisesti askel on merkittävä myös Fortumille. Yhtiöltä kerrotaankin innostuksesta projektia kohtaan.

– Olemme ylpeitä yhteistyöstä Valmet Automotiven, akkujärjestelmiä valmistavan teollisuuden johtavan toimijan, kanssa. Näin saamme akkutuotantoprosessin raaka-aineet talteen mahdollisimman vastuullisella tavalla ja voimme ohjata kriittiset metallit takaisin Suomen akkuarvoketjuun, uusien akkujen valmistuksessa hyödynnettäviksi, kertoo Fortumin akkuliiketoiminnan johtaja Tero Holländer.

Valmet Automotiven tuotantomäärien jatkuva kasvu Salon akkutehtaalla sekä uuden akkutehtaan käynnistys tänä vuonna Uudessakaupungissa painottavat vastuullisen akkumateriaalikierrätyksen merkitystä. Tuotannon kasvaessa myös akkumateriaalin määrä kasvaa.

– Valmet Automotivelle hiilineutraali akkutuotanto ja akkumateriaalien tehokas ja turvallinen kierrätys ovat osa yritysvastuutamme ja keskeinen tekijä sitoutumisessamme kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan. Tästä syystä Fortum on meille erinomainen kumppani, kommentoi Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Solmittu kierrätysyhteistyö tukee myös kiertotalouden ja kestävän kehityksen mukaisen arvoketjun kehittämistä, johon sekä Fortum että Valmet Automotive ovat saaneet tänä vuonna EU:n akkuteollisuuden innovaatioprojekti IPCEI:n kautta rahoitusta.

Fortumin ja Valmet Automotiven yhteistyö kattaa akkutehtaiden tuotannossa käyttämättömien akkumateriaalien käsittelyn ja kierrätyksen ohella Uudenkaupungin autotehtaan kokonaisjätehuollon. Lisäksi yritykset kartoittavat mahdollisuuksia laajentaa kierrätysyhteistyötä myös Valmet Automotiven Saksan toimipaikkoihin ollakseen lähempänä tarjoamassa vastuullisia palveluita nopeasti kehittyvän sähköautoalan avaintoimijoille.

Uudessakaupungissa tuntuu olevan tällä hetkellä positiivinen pöhinä päällä, sillä edistystä tapahtuu tasaiseen tahtiin. Toivottavasti tämä lupaa hyvää myös tulevaisuudelle.

Lähteet: Fortum & Valmet Automotive Kuvituskuva: Aake Kinnunen/Moottorin arkisto

Luetuimmat