13.4.2021

Hangon Regattaan ja Kotkan Meripäiville risteilyin Helsingistä

Viking Line Gabriella 2020 MJ
Viking Gabriella on tällä hetkellä ainoa Viking Linen alus Helsingin ja Tukholman välillä.

Viking Linen M/S Gabriella risteilee varustamoyhtiön historiassa ensi kertaa Hankoon ja Kotkaan. Erikoisristeilyjen ohjelmaan kuuluu opastettuja retkiä muun muassa Russarön suljetulle linnakesaarelle.

Ensi kesänä punaiset laivat kyntävät merta uusin reitein, kun varustamoyhtiö Viking Linen M/S Gabriella risteilee Helsingistä Hankoon ja Kotkaan. Koskaan aiemmin punakylkiset matkustaja-alukset eivät näissä satamissa ole käyneetkään.

Koronapandemia on pakottanut matkailun toimijat kekseliäiksi – matkailun viranomaisrajoitusten puitteissa. Nyt katse on suuntautunut kotimaahan. Matkanjärjestäjä Aurinkomatkat ja lentoyhtiö Finnair ovat kehittäneet kotimaan valmismatkoja ja laivayhtiöt etsivät uudenlaisia risteilyideoita tuttujen Helsinki–Tukholma, Turku–Tukholma ja Helsinki–Tallinna -reittien korvaajiksi.

Vikin Linenkaan kekseliäät ideat eivät toki ole korvaajia matkustajamäärien massojen liikutteluun, sillä varustamo järjestää kaksi uniikkia risteilyä yhteistyössä Hangon Satama Oy:n ja Hangon kaupungin sekä HaminaKotka Satama Oy:n ja Kotkan kaupungin kanssa.

– Olemme todella innoissamme uusista kotimaan matkakohteistamme. Pitkän talven jälkeen uskon, että ihmisillä on tarve saada vaihtelua arkeen ja vaihtaa hetkeksi maisemaa. Kotimaan risteilyillä se on mahdollista todella turvallisesti, Viking Linen myyntijohtaja Kaj Takolander taustoittaa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Retki suljetulle linnakesaarelle

Hankoon M/S Gabriella saapuu perinteisen Hangon Regatan ensimmäisenä kilpailupäivänä, jolloin kaupunki on täynnä tapahtumia. Matkustajat kuljetetaan Hangon keskustaan, jossa heillä on aikaa viettää koko päivä. Opastetussa ohjelmassa on kiertokävely historiallisessa Hangossa ja vierailu suljetulle Russarön linnakesaarelle. Viking Linen vieraille on katettu lounas Hangon Casinolla.

– Meille tämä on jännittävä, uusi mahdollisuus esitellä kaupunkiamme esimerkiksi heille, jotka eivät omista autoa, sillä Hankoon ehtii tutustua päivän aikana kävellen. Hangon Regatta tarjoaa veneilystä kiinnostuneille ohjelmaa, rantapäivästä haaveileville perheille meillä on 30 kilometriä hiekkarantaa ja kaupunki on täynnä historiaa siitä innostuville, Hangon kaupunginjohtaja Denis Strandell kertoo.

Russarön linnakesaari saanee matkailijoita liikkeelle, sillä se avataan hyvin rajatulle yleisölle vain muutaman kerran vuodessa. Perillä odottaa vierailu vuonna 1863 valmistuneessa majakassa ja sotilaskodissa.

Meriretki Kotkan Meripäiville

M/S Gabriella ankkuroi heinäkuun lopussa 29.7. Kotkan Kantasatamaan, josta on lyhyt kävelymatka kaupungin keskustaan. Ajankohta on valittu tarkoin, sillä samaan aikaan järjestetään Kotkan Meripäivät. Risteilymatkustajille on tarjolla muun muassa ohjattu kävelykierros Kotkansaaren puistoreitillä.

Viking Line avaa kesäksi myyntiin risteilyjä myös Riikaan, Visbyhyn ja Turkuun. Kotka on siten Viking Linelle jo viides uusi matkakohde kesäkauden aikana.

Teksti: Marko Jokela Kuvat: Moottorin arkisto

Luetuimmat