15.11.2017

Husqvarna siirtyy maastosta kadulle – Vitpilen 701

Husqvarna Vitpilen 701

Husqvarnan kolme vuotta sitten esittelemä Vitpilen-konsepti siirtyy sarjatuotantoon vuoden 2018 ensimmäisellä vuosineljänneksellä.

Vuoden Harley-Davidsonia vanhempi moottoripyörämerkki Husqvarna, perustettu vuonna 1902, on tähän asti tunnettu menestyksestään kurapyöräpuolella. Nyt se siirtyy kestopäällysteelle, kun merkin ensimmäiset katupyörät valmistuvat tuotantolinjalta vuoden 2018 alkupuolella.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

KTM-sukulaisuus madaltaa kynnystä

Siirtyminen maastosta kadulle on suuri hyppäys, mutta kynnystä madaltaa Husqvarnan ja KTM:n sukulaisuus. Vitpilen 701 jakaa saman perustekniikan KTM 690 Duken kanssa, sillä moottori poraukseltaan ja iskultaan sama.

Husqvarna Vitpilen 701

Husqvarnan toimitusjohtaja Oliver Göhring kehuu Vitpilen 701:n olevan markkinoiden tehokkain yksisylinterinen tuotantomoottoripyörä, mutta tosiasiassa voidaan sanoa tehokuninkuuden jakaantuvan KTM:n ja Husqvarnan kesken.

Kromi-molybdeenista valmistettu ristikkorakenteinen runko on kevyt ja tarjoaa erinomaisen alustan puhdaslinjaiselle, yksinkertaiselle ja tarkoituksenmukaiselle muotoilulle. Samasta konsernista tuleva WP on luonnollinen valinta jousituskomponenteiksi.

Jarruina on nelimäntäinen radiaali-Brembo yhdistettynä 320-milliseen jarrulevyyn.

Husqvarna on valinnut Vitpileniin laadukkaat komponentit ja karsinut varustuksesta kaiken turhan pois. Lopputuloksena on yksinkertainen mutta persoonallinen lopputulos, jolle on vaikea keksiä suoranaisia kilpailijoita.

Husqvarna Vitpilen 701

Luvassa flat track -tyylinen Svartpilen 701

Vitpilen 701 -tuotantomallin ohella Husqvarna esitteli flat track -maailmasta inspiraation saaneen Svartpilen 701 konseptimallin.

Tekniikaltaan mallit ovat yhtenevät, mutta Svartpilen on flat track -tyyliin sopivasti varustettu isommalla 18-tuumaisella etupyörällä ja korkeammalla ohjaustangolla. Eroa on tietysti myös muotoilussa ja värityksessä.

Husqvarna tarjoaa uuteen segmenttiin siirtyessään heti myös kattavat varusteet sekä pyörään että kuljettajalle. Tyyliin sopivat varusteet löytyy niin kypärä-, ajotakki-, ajofarkku- kuin ajokenkäosastoltakin.

Tarvikevaimennintoimittaja noudattelee Husqvarnan valitsemaa premium-linjaa, eli slip-on -vaimentimet tulevat Akrapovicilta.

Husqvarna Vitpilen 701

Husqvarna Vitpilen 701

Moottori: yksisylinterinen nelitahtimoottori, nestejäähdytys

Iskutilavuus: 693 cc

Teho: 75 hv (56 kW) / 8500 r/min

Vääntö: 72 Nm / 6750 r/min

Vaihteisto: 6 vaihdetta, ketjuveto

Akseliväli: 1434 mm

Istuinkorkeus: 830 mm

Tankin tilavuus: 12 litraa

Paino ilman polttoainetta: 157 kg

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Husqvarna

Luetuimmat