22.9.2021

James Bondin auto uusimmasta elokuvasta 90 000 puntaa, mutta pienenä

James Bondin auto No Time To Die -elokuvasta, mutta pienenä

Ikoninen James Bondin auto on ostettavissa alle 100 000 punnan hinnalla, mutta se on kovin pieni ja sähköinen. The Little Car Company kunnioittaa No Time To Die -elokuvan Aston Martinia.

Tuorein salaisen agentin seikkailu toistetaan valkokankailla 30. syyskuuta eteenpäin. Autot ovat yleensä aina nekin jonkinlaisessa roolissa. Tuoreimman elokuvan James Bondin auto on ostettavissa vain 90 000 punnan hinnalla, mutta matkassa on monta mutkaa.

The Little Car Company, Aston Martin ja EON Productions julkaisivat yhteistyössä No Time To Die special edition Aston Martin DB5 Juniorin, joka kunnioittaa tuoreimmassa elokuvassa paluun tekevää Aston Martin DB5 -mallia, mutta kokoa on vain kaksi kolmannesta ja voimalinja on täyssähköinen.

The Little Car Company No Time To Die special edition Aston Martin DB5 Junior.

Aston Martin DB5 on toki seikkaillut valkokankaalla James Bondin mukana säännöllisen epäsäännöllisesti jo vuosikymmenien ajan. Alkuperäisessä Ian Flemingin kirjasarjassahan salainen agentti luottaa Bentleyn merkkiin.

The Little Car Company on alalla äärimmäisen arvostettu tekijä. Tästä kertoo suuresti, Bond-auton lisäksi, että Ferrari antoi käyttää omaa merkkiään heidän valmistamassa Ferrari Testa Rossa J -mallissa.

The Little Car Company No Time To Die special edition Aston Martin DB5 Junior.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Aston Martin DB5 Junior

Tämä DB5 Juniorin No Time To Die edition yhdistelee Silver Birch -sävyn maalipinnan, Smiths Instrumentsin valmistamat mittaristot ja Aston Martinin logot. Bondia varten myös auton sähkömoottorin suorituskykyä on kasvatettu.

The Little Car Company No Time To Die special edition Aston Martin DB5 Junior.

Alkuperäinen DB5 skannattiin kolmiulotteisesti täydellisen pienoismallin valmistamiseksi. Täysin identtinen tuote ei toki silti ole kyseessä, sillä esimerkiksi polttoainemittarin tilalle on laitettu akun varauksesta kertova mittari.

Toinen poikkeus on lopullinen korimalli. Aston Martin DB5 Junior No Time To Die edition on avokattoinen, tuplanollaseiskan coupén sijaan. Tämä valinta on tehty mahdollistamaan sekä aikuisen että lapsen mahtuminen ohjaamoon. Auto kulkeekin yhdellä latauksella jopa yli 120 kilometriä, jotta pakomatka ei lopu lyhyeen.

The Little Car Company No Time To Die special edition Aston Martin DB5 Junior.

Jos pienoismallin 90 000 punnan hinta kuulostaa kovalta, autossa on käytetty laadukkaita osia. Bilsteinin alusta vastaa jousituksesta ja pysähtymiseen on valittu Brembon levyjarrut. Tämän lisäksi auto osaa hyödyntää jarrutusenergian talteenottoa akun lataamiseksi – ihan leluautosta ei siis voi puhua.

The Little Car Company No Time To Die special edition Aston Martin DB5 Junior.

James Bondin auto

Yksikään James Bondin auto ei olisi mitään ilman Q-osaston varustelua. Eikä tämä Junior-versio petä tässäkään suhteessa.

Oscar-palkittu erikoistehosteteknikko ja Brittiläisen imperiumin ritarikunnan upseeri Chris Corbould on työskennellyt jo 15:n James Bond -elokuvan parissa 1980-luvulta lähtien. Hän konsultoi tämän auton valmistamista.

Kaikkia auton lisävarusteita käytetään apukuljettajan oveen piilotetun paneelin kautta. Yhdellä napinpainalluksella ajovalot laskevat alas paljastaen Gatling-tyyppiset aseet, jotka myös matkivat alkuperäisen suuliekkejä.

Rekisteritunnusta voidaan vaihtaa piilotetun paneelin kanssa. Samoin pikkuinen Junior pystyy esikuvansa tavoin jättämään peräänsä savuverhon sujuvaa pakenemista varmistamaan.

The Little Car Company No Time To Die special edition Aston Martin DB5 Junior.

Ostajan on tosin ymmärrettävä, että tieliikenteeseen tällä pienoismallilla ei ole asiaa. Silti jokainen auton ostava saa samalla jäsenyyden paitsi Aston Martin Owners Clubiin, mutta myös The Little Car Clubiin. Jälkimmäinen tarjoaa mahdollisuuksia ajaa pienoisautoilla maailman kuuluisimmilla moottoriradoilla.

Autosta löytyy lisätietoja The Little Car Companyn verkkosivuilla siitä kiinnostuneille. Vain 125 autoa valmistetaan, joten kaikki menevät varmaankin varsin nopeasti kaupaksi. Tuon 90 000 punnan hinnan päälle on laskettava vielä mahdolliset verot.

Teksti: Henri Posa, kuvat ja lähde: The Little Car Company

Luetuimmat