20.4.2021

Jyväskylän MM-ralli siirtyy lokakuun alkuun – syynä kesän yleisörajoitukset

Jyväskylän MM-ralli siirtyy

Päätös Suomen MM-rallin juhlakisan siirtymisestä oli odotettu, sillä järjestäjien mukaan tapahtuma vaatii yleisöä toimiakseen.

Suomen MM-rallin 70-vuotisjuhlaa päästään juhlimaan yleisön kera vasta syksyn korvilla 30.9.–3.10., kun Jyväskylän sorateiden grand prix siirretään lähes alkuperäiseen ajankohtaansa. Syy on kuitenkin uusi, sillä AKK Sportsin mukaan Rally Finlandin siirtämisellä haluttiin varmistaa yleisön pääsy juhlaralliin kesän koronarajoitusten jälkeen. Myös rokotusohjelman edistyminen mainittiin syynä lykätä tapahtumaa kahdella kuukaudella.

Nyt käynnissä ovat reitin viimeistelytyöt tapahtuman juhlistaessa 1951 Suurajoista alkanutta taivalta. Vaikka reitin yksityiskohtia hiotaankin, nähdään lokakuussa Jyväskylän Paviljongissa tuttuun tapaan kosolti rallitoimintaa messu- ja kongressikeskuksen ollessa jälleen Rally Finlandin keskuspaikkana.

Alun perin Rally Finland oli sijoitettu kalenterissa heinäkuun loppuun (29.7.–1.8.), mutta AKK Sports halusi lyödä jo lukkoon tapahtuman vaihtoehtoisen järjestämisajankohdan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Yleisölle tehty

– Haluaisimme totta kai, että Suomen MM-ralli ajettaisiin kesällä, mutta vallitsevan koronaviruspandemiatilanteen takia emme voineet jatkaa tapahtuman valmisteluja sellaisessa tilanteessa, jossa yleisön mahdollisuus osallistua tapahtumaan on epävarmalla pohjalla, kommentoi AKK Sportsin toimitusjohtaja Riku Bitter.

– Toisin kuin helmikuussa menestyksekkäästi järjestetty Arctic Rally Finland, Suomen MM-ralli on hyvin pitkälti katsojille räätälöity tapahtuma, ja me tarvitsemme rallifaneja onnistuneen tapahtuman luomiseen. Vaikka vielä ei olekaan täyttä varmuutta siitä, voimmeko toivottaa katsojat tervetulleiksi lokakuussakaan, toivomme että rokotusohjelman saaminen hyvään vauhtiin voi edesauttaa asiaa, Bitter jatkaa.

– Suomi on yksi rallin MM-sarjan alkuperäisistä osakilpailuista – historiallinen tapahtuma, joka upeine metsämaisemineen sekä huippunopeine, vuoristoratamaisine sorateineen on niin sanotusti pakko kokea. Meille oli tärkeää olla joustavia ja harkita kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja varmistaaksemme sen, että tapahtumalle löytyisi paikka tämän vuoden MM-kalenterissa, pandemian aiheuttamista, yhä jatkuvista ongelmista huolimatta. On mielenkiintoista nähdä tämä muutos, että tapahtuma siirtyy lokakuun alkuun ja varmasti hieman erilaisiin sääolosuhteisiin – toivottavasti katsojien kera, kommentoi puolestaan kansainvälisen autoliitto FIA:n rallipomo Yves Matton.

– Uskomme, että Suomen MM-rallin päivämäärämuutos heinäkuun lopusta lokakuun antaa faneille parhaat mahdollisuudet päästä liittymään seuraamme Jyväskylän seudun erikoiskokeilla. Suomalaisten rallifanien intohimo ja innostuneisuus ovat kerrassaan legendaarisia – ja niiden luoma tunnelma meiltä on tämän pandemian aikana valitettavasti puuttunut – joten hyödynnämme kaikki mahdollisuudet voidaksemme toivottaa suomalaiset fanit turvallisesti takaisin seuraamme, sanaili osaltaan WRC Promoterin tapahtumajohtaja Simon Larkin.

Vuosikaudet Rally Finlandin pääsponsorina ollut Neste luopui tapahtuman nimikumppanuudesta viime vuoden loppupuolella.

Lähde: Rally Finland Kuva: Aake Kinnunen

Luetuimmat