2.10.2020

Kaikkien aikojen rallikuljettaja lopettaa taas – ei aio käyttää Hyundain jäähyväislahjaa

Sébastien Loeb nähdään vielä kolmessa WRC-rallissa

Sebastien Loeb on kilpaillut kahdella kaudella satunnaisissa rallin MM-sarjan kilpailuissa Hyundain WRC-tiimissä. Nyt osapuolet kertovat yhteistyön päättyneen – ainakin toistaiseksi. Aiemmin Citroënilla maailmanmestaruudet voittaneen Loebin seuraava osoite on Prodrive.

Yhdeksänkertainen rallin maailmanmestari, 79 osakilpailuvoiton ja 119 podium-sijan Sebastien Loeb päättää jälleen uransa rallin MM-sarjassa. Vuonna 2019 alkanut yhteistyö Hyundain kanssa on tullut päätökseen tältä erää.

Kaikkien aikojen menestynein rallikuski päätti aktiiviuransa jo vuoden 2012 jälkeen, mutta on ajanut yksittäisiä MM-osakilpailuita vuosina 2013, 2015, 2018, 2019 ja 2020. Viimeisimpänä osallistumisena Loebilla on muutaman viikon takainen Turkin MM-ralli, josta heltisi kolmanneksi paras sijoitus.

Laakereilleen 46-vuotias ranskalainen ei kuitenkaan aio jäädä lepäämään. Loeb osallistuu tammikuussa perinteikkääseen Dakar-aavikkoralliin Prodriven rakentamalla BRX -aavikkokilpurilla.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hyundain mediatiimi iskee jälleen

Hyundai Motorsport julkaisi Twitterissä humoristisen videon Loebista ja hänen kartanlukija Daniel Elenasta vastaanottamassa jäähyväislahjoja. Saatekirjeessä toivotetaan kaikkea hyvää kaksikon uusiin seikkailuihin. Lahjapaketista paljastuvan lapion kerrotaan olevan siltä varalta, jos ranskalaisten Dakar-auto jää jumiin hiekkaan.

Elena vaikuttaa lahjasta kiitollisemmalta kuin Loeb, joka toteaa ettei aio käyttää lapiota, vaan kertoo kiinni jäädessä kartanlukijansa toimivan lapiomiehenä.

Hyundai ja Loeb molemmat kertovat etteivät halua yhteistyön päättymisen olevan lopullista. Tallipäällikkö Andea Adamo kertoo ovien olevan avoinna, jos kaksikko haluaa palata Hyundain ajovaatteisiin.

Kuluvalla kaudella Loebille ei löytynyt enää tilaa Hyundain ratista, sillä seuraavassa osakilpailussa kolmatta Hyundaita ohjastaa Dani Sordo, ja näillä näkymin kauden päättävässä Belgian Ypres-rallissa Craig Breen.

Teksti: Eetu Kokkonen Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Luetuimmat