5.12.2022

Käytetyt erikoisuudet: jouda jouluun punaisella Volvo Duettilla

Volvo Duett käytetyt erikoisuudet PV445

Punainen Volvo Duett on loikkaus suoraan ruotsalaisten kartanoautojen alkuhämärään. Ensi vuonna autolle tulee täyteen 70 vuotta, olisiko siinä idea myös auton uuden omistajan suhteen?

Autoltahan vaaditaan arkipäivässä paljon eri ominaisuuksia. Tähän havahduttiin 1950-luvun alussa myös Volvolla, sillä merkin PV445-runkoa hyödynnettiin muiden korittajien toimesta erilaisten hyötyajoneuvojen valmistamisessa. Volvoksi uutuus sai nimen Duett, sillä auto toimisi arkisin vaikkapa jakeluautona ja viikonloppuisin tilavana farmarina.

Kartano-Volvojen voidaankin katsoa syntyneen 1953 ja Duett säilyi tuotannossa aina 1969 saakka. Yhteensä PV445 Duetteja ja päivitettyjä P210 Duetteja valmistettiin lähes 90 000 kappaletta. Autojen pääasiallinen markkina olivat Pohjoismaat.

Volvo-farkkujen perintö jatkui Volvo 145:n muodossa, joista erityisesti korkeakattoinen Express oli tarkoitettu Duettin aloittamaan rooliin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

1953 Volvo Duett

Ensi vuonna 70 täyttävä punainen Volvo Duett on melkoinen ilmestys autoilmoitusten keskuudessa. Auto on museorekisteröity Suomessa ja Ruotsissa autolla on PV-Klubbenin jäsenyys. Aikaisimman mahdollisen vuosimallin lisäksi auton valmistusnumero on 1 350, joten ilmoituksen Duett on tuotannon alkupäästä.

Volvo Duett käytetyt erikoisuudet PV445

Auton katon tekstiili ja tavaratilan vanerointi ovat alkuperäiset. Voimalinja on tuttu 1,4-litrainen moottori, manuaalivaihteisto ja takaveto. Autossa on ajan hengen mukaan kuuden voltin sähköjärjestelmä.Volvo Duett käytetyt erikoisuudet PV445

Jämsässä myytävä Volvo Duett sopii ilmoittajan mukaan lahjaksi Volvo-harrastajalle tai ensi vuonna seitsemänkymppisiä juhlivalle. Auton mukana tulee reilusti varaosia, käyttöohjekirja, varaosaluettelo ja mallikohtaiset tiedot sisältävä PV-Klubbenin vuosikirja.

Tai jos olet aattopäivänä työtehtävissä oleva tukeva jakelukuljettaja, joka on hukannut poronsa: tässä on mainio vaihtoehto kulkupeliksi.

Lähde ja kuvat: Tori.fi Teksti: Aake Kinnunen

Luetuimmat