12.12.2022

Käytetyt erikoisuudet: kiireisempi joulukulkine Mazda 3 MPS:stä

Mazda 3 MPS käytetyt erikoisuudet käytetty Mazdaspeed

Mazda 3 MPS sopii värinsä ja vauhtinsa vuoksi vuoden kiireisimpiin hetkiin.

Vaikka viikonlopun lumilapioinnit johtivat melkein täysin erilaiseen erikoisuuteen, on Mazda 3 MPS sekin osuva valinta. Vuoden kiireisimmät viikot ovat edessä, joten mikäpä sen parempi kulkupeli, kuin kipakka punainen japanilaisauto. Viime viikolla tosin pohdimme punaista Volvo Duettia verkkaisempaan jouluiluun sen komean kuljetuskapasiteetin ansiosta.

Toisen sukupolven painos Mazda 3:n MPS:stä (tai Mazdaspeedistä markkinoista riippuen) perustui samaan 2,3-litraiseen turbomoottoriin kuin edeltäjä, mutta auton pohjana oli hiukan aiemmin esitelty pyöreämpi uusi Mazda3. Sammakkomaisemman olemuksen lisäksi MPS sai nyt komean konepeltiskuupin, päivitetyn moottorinohjauksen ja pidemmät välitykset.

260 hevosvoiman (191 kW), manuaalivaihteiston ja tasauspyörästön lukon turvin C-segmentin pystyperä kiihtyy 0–100 km/h reilussa kuudessa sekunnissa. Tämän luulisi riittävän jouluruuhkien ja lahjajonojen päihittämiseen, ainakin jos pitoa on saatavilla.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

2010 Mazda 3 MPS

Vuonna 2018 Saksasta tuotu punainen Mazda 3 MPS on myynnissä Lempäälässä. Manuaalilla ja kevyesti pirteällä turbomoottorilla varustettu hatchback on Mazdan tulkinta niin sanotusta "hot hatchista" ajalta, jolloin japanilaisvalmistaja halusi välillä kilpailla esimerkiksi Volkswagen Golf GTI:n ja Ford Focus ST:n kanssa.

Mazda 3 MPS käytetyt erikoisuudet käytetty Mazdaspeed

Kilometrejä autolle on kertynyt 104 000 km ja sen varustelu on kohtuullisen kattava, käsittäen esimerkiksi xenon-valot, parkkitutka, vakionopeussäätimen ja osittaisen nahkaverhoilun. Autosta löytyy myös lohkolämmitin ja sisäpistoke. Mustapunainen sisusta on kuljettajakeskeinen, eikä ajotietokoneen pieni ruutukaan tunnu yhtä retrolta kuin ensimmäiset kosketusnäyttöjärjestelmät.

Hintapyyntö on 13 900 euroa, mikä ei ole MPS-version erikoisuus huomioiden täysin pöyristyttävää. Punaisen värinkin luulisi sopivan tällaiselle taskuraketille myös muina vuodenaikoina.

Lähde ja kuvat: Tori.fi Teksti: Aake Kinnunen

Luetuimmat