28.11.2022

Käytetyt erikoisuudet: päihitä lumityöt Hyundai Terracanilla

Hyundai Terracan käytetyt erikoisuudet käytetty maasturi

Jos lumityöt eivät maistu tai huoltoyhtiön taso riepoo, voisi nelivetoinen Hyundai Terracan olla sopiva vaihtoehto.

Hyundai Terracan jäi yhden mallipolven suoritukseksi korealaismerkin mallistossa, mutta ei anneta sen häiritä. Vuosina 2002–2007 valmistettu Terracan jakaa perusrakenteensa ratkaisevat osat Mitsubishi Pajeron ja Nissan Terrano II:n kanssa, mutta konetilasta löytyy vaihteleva valikoima Hyundain ja Mitsubishin moottoreita. Komeat seikkailuponttoonit tuskin keräävät ihastuneita katseita, mutta ainakin takakaaren levikkeeseen on tehty leikkaus polttoaineluukulle.

Hyundai Terracan käytetyt erikoisuudet käytetty maasturi

Jospa siis taloyhtiössä tehdään lumityöt edelleen päin honkia, tai jos oman autopaikan putsaaminen pihassa ei kiinnosta, voisi 4,7-metrinen Terracan olla sopiva ratkaisu. Taatusti nelivetoinen manuaalimaasturi erillisrungolla selvittää kevyemmät kinokset, vaikka auraus tulisi myöhässä tai kolaushommat jäisivät huomiselle. Talven jatkuessa hiukan maastokykyisemmällä autolla voi myös etsiä parkkipaikkoja sieltä, minne muut eivät enää pääse – tai uskalla.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

2002 Hyundai Terracan

Myynti-ilmoituksen Hyundai Terracan on fiksussa kunnossa. Sininen väri ja harmaat seikkailumuovit luovat hauskan lelumaisen vaikutelman, mutta toisaalta konepellin välijäähdyttimen skuuppi on täyttä asiaa. Konepellin alta löytyy 2,9-litrainen Hyundain nelosdiesel, joka puhkuu noin 150 hevosvoimaa.

Hyundai Terracan käytetyt erikoisuudet käytetty maasturi

Ilmoittajan mukaan tänä syksynä katsastettu Terracan on hyvässä kunnossa korin ja rungon osalta. Kuluvampaa tekniikkaa on sitäkin vaihdettu vuoden sisään melkoisesti, vain ilmastointi vaatii täytön.

Auto ei ole pakkomyynnissä, mutta tarjouksia kuunnellaan avoimin mielin, erityisesti jos asiaan liittyy käteinen. Autolla on ajettu mittarin mukaan 352 000 kilometriä (joskin mittaristossa lukee 252 tkm) ja se on tuotu Suomeen vuonna 2008 Saksasta. Säästäväiset voivat muuttaa auton helposti myös pakettiautoksi.

Hyundai Terracan käytetyt erikoisuudet käytetty maasturi

"Espoossa tai Somerniemellä" sijaitseva Hyundai Terracan soveltuu myös huonommalle mökkitielle kesäkaudella ja toisaalta tilaakin on kelvollisesti, mikäli kuljetettavaa on toistuvasti. Myös kattokaiteet ja vetokoukku antavat mahdollisuuksia. Auton pyyntihinta on 4 590 euroa.

Lähde ja kuvat: Tori.fi Teksti: Aake Kinnunen