25.5.2018

KBA: Mercedes-Benzin 1,6-litrainen diesel-Vito takaisinkutsuun

Vito takaisinkutsu

Saksan ajoneuvovirastossa ollaan tyytymättömiä Viton 1,6-litraisen dieselmoottorin ohjausohjelmistoon. Daimler on luvannut ohjelmistoon päivityksen, mutta se aikoo silti valittaa päätöksestä.

Saksan ajoneuvovirasto KBA on jälleen jyrähtänyt dieselmoottoreiden ohjausohjelmistoista. Tällä kertaa takaisinkutsumääräys tuli Euro 6 -luokitelluille Mercedes-Benz Vito -pakettiautoille, joissa on 1,6-litrainen dieselmoottori. Takaisinkutsumääräys koskee yhteensä 1 372 autoa Saksassa sekä 4 923 autoa maailmalla. KBA:n mukaan moottoreiden SCR-päästöjärjestelmiin rakennetut toiminnot voivat johtaa ylimääräisiin typpioksidipäästöihin.

Daimler on ilmoittanut, että se tekee viranomaisten kanssa yhteistyötä ja ilmoittaa ajoneuvojen omistajille, kun ongelman korjaava ilmainen ohjelmistopäivitys on saatavilla. Samalla saksalaisyhtiö kuitenkin ilmoitti valittavansa KBA:n päätöksestä ja viemällä asian tarvittaessa oikeuteen saakka.

Daimlerin kanta on, että Vito selvittää Euro 6 -päästörajan myös nykyisellä moottorinohjausohjelmistolla. KBA puolestaan vaatii ohjelmistotoimintoja poistettaviksi, sillä sen mukaan niille ei ole perusteita.

Volkswagenin vuoden 2015 dieselskandaalin jälkeen myös muiden autovalmistajien dieselpäästöjä on tutkittu aktiivisesti. Saksan valtionsyyttäjän edustajien mukaan tutkinta laajeni Vitoon muutama kuukausi sitten, vahvistaen saksalaislehti Wirtschaftswochen aiemmat tiedot.

Lähteet: Automotive News, KBA Kuvituskuva: Mercedes-Benz

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat