13.3.2021

Kesäksi Lapin luontoon valmismatkalle – talven kokemukset lupaavia

Lappi valmismatka

Aurinkomatkat houkuttelee koronavuonna matkalle kotimaahan valmiiksi räätälöidyin pakettimatkoin pitkäksi viikonlopuksi tai viikoksi.

Entä jos kesän kotimaanmatkan tekisikin valmiiksi räätälöidyn pakettimatkan avulla? Aurinkomatkat tuo tarjolle ulkomaanmatkailusta tutun ja tällä talvikaudella matkanjärjestäjän jo kokeileman idean eli lennot ja majoituksen sisältävät pakettimatkat kotimaahan. Talvikaudella etenkin lapsiperheet löysivät matkanjärjestäjän kertoman mukaan tämän tavan matkailla kotimaan kamaralla. Valikoimissa on talvella suosituksi osoittautunutta pitkää viikonloppua torstaista sunnuntaihin sekä myös viikon mittaisia matkoja. Matkustuskausi kestää kesäkuusta syyskuuhun.

Tarjolle tulee yhdeksän kohdetta kaikkiaan, joista seitsemän Pohjois-Suomessa. Matkakohteet ovat Ruka, Kuusamo, Levi, Pallas, Ylläs, Saariselkä ja Rovaniemi. Hieman tuonnempana keväällä tarjolle tulevat matkat Ahvenanmaalle ja Nilsiän Tahkolle.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Edestakaisin lennoin Helsingistä

Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousa kertoo, että kaikkiin näihin matkoihin kuuluu Finnairin edestakaiset lennot Helsingistä ja majoitus perillä. Houkuttimena on myös, että näistä ryhmämatkoista rapsahtaa moninkertaisesti Finnairin plus-pisteitä normaaliin pistekäytäntöön verrattuna.

Pakettimatkan hintaan kuuluvat ruumaan menevä matkatavara (23 kg) ja käsimatkatavara (8 kg), sekä sähköinen etäopas eli Aurinkomatkat-sovellus, josta saa kohdetietoa, vinkkejä ja kartat reittitietoineen.

Kousan mukaan näinä korona-aikoina on luontevaa, että nyt tarjolle tuleviin pakettimatkoihin liittyy joustavat muutos ja peruutusehdot.

Mitä pakettimatkat sitten maksavat? Esimerkiksi elokuinen pitkä viikonloppu (to–su) Rukalla maksaa 306 euroa henkilöltä. Mahdolliset erikseen varattavat retket tai palvelut maksavat tietty erikseen.

Erikoisia luontoelämyksiä

– Tuomme ulottuville monenlaisia luontoelämyksiä kuten patikointia, reippailua läskirengaspyörillä, melontaa tai vaikka keskikesän yöllisessä auringonpaisteessa kelluntaa kuivapuvussa Kemijokea pitkin, Aurinkomatkojen tuotteesta ja asiakaskokemuksesta vastaavan johtajan Pekka Antila kertoo.

Esimerkiksi Kuusamon kesässä voi lähteä patikoimaan Karhunkierrokselle tai kokeilla koskenlaskua Kitkajoella. Pallas-Yllästunturin kansallispuiston komeissa maisemissa oikeaan aikaan samoileva patikoija voi ihailla yöttömän yön aurinkoa tunturin huipulla. Ja Levin ympäristöön voi tutustua esimerkiksi mönkijän selästä, golfaten tai ratsastaen.

Antila uskoo suomalaismatkailijoiden, eritoten lapsiperheiden, ottavan vaivattomaan luontoon tutustumiseen liittyvät matkailuideat vastaan suopeasti, sillä taannoisessa työ- ja elinkeinoministeriön tekemässä kyselytutkimuksessakin kotimaan matkailussa houkuttavina vetovoimatekijöinä nousivat esiin vaeltaminen ja kansallispuistot.

Teksti: Moottori Kuvat: Moottorin arkisto

Luetuimmat