27.12.2019

Nivan kosto – muovipuskurimaasturi Lada 4×4 Urban modernisoituu sisätiloiltaan

Lada 4x4 Urban Niva

Lada 4x4, suomalaisille tutummin Lada Niva, taipuu moneen. Nyt klassisen maastomenijän kaupunkiversio saa sisätiloilleen huomattavasti modernimman ilmeen.

Renault-Nissan -liittouman tsaarin kruununjalokivi Ladan mallisto ei ole välttämättä kaikilta osin turhien muotioikkujen armoilla, mutta ei selvästikään tippunut täysin kärryiltäkään. Suomalaisille menneiltä vuosikymmeniltä tuttu venäläisvalmistaja uusii mallistonsa ilmettä sisältä päin. Nyt 4x4 on saanut uuden sisustan ja otamme katumaasturimuodin keskellä tarkastelupisteeksi erityisesti näppäräksi city-crossoveriksi tarkoitetun Lada 4x4 Urbanin.

Lada 4x4 Urban Niva
Ja tietysti 4x4 Urban on saatavissa myös viisiovisena.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ulkomuodot vailla päivityksen tarvetta

Ulkoisesti Lada 4x4 Urban ei juuri eroa alkuperäisestä Nivasta, mitä nyt valmiiksi hyvää muuttamaan? Vahvuudeksi valmistaja kertoo kompaktin koon, jonka ansiosta 4x4 Urbanin kerrotaan soveltuvan hyvin myös suurkaupunkien ruuhkiin. Urban eroaa normaalista mallista muovipuskureilla ja paremmilla varusteilla, lisävarustelistalta löytyy muun muassa ilmastointi!

Lada 4x4 Urban Niva
Nivalaa etsimässä.

Saatavilla on myös pidempi, viisiovinen malli, jota ei valmistajan mukaan katukiveykset ja päällystettyjen teiden montut haittaa. Urbanin parhaiden puolien kerrotaan yhä tulevan esiin juuri haastavissa olosuhteissa, katumaasturiudesta huolimatta. Muovipuskureista huolimatta pinnan alla on tuttua nelivetorautaa, joten kauppakeskusten parkkipaikat tuskin hämmentävät 4x4 Urbania.

Radikaaleimmat muutokset sisätiloissa

Viime vuonna Lada esitteli Moskovan autonäyttelyssä 4x4 Vision Conceptin, joka oli niin ulko- kuin sisäpuolelta muuhun mallistoon mukautuva ja moderni. Aivan näin radikaaleja muutoksia ei 4x4 Urbanissa vielä nähdä, eikä oikeastaan mitään sinne päinkään, mutta muutoksia kuitenkin.

Lada 4x4 Urban Niva

Uudistuneet sisätilat ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Klassikon alkuperästä on yhä muistuttamassa muun muassa perinteisesti muotoillut vaihdekepit ja ovien kahvat.

Sen sijaan kojelaudan kerrotaan uusiutuneen täysin. Kojelautaan onkin ilmestynyt muun muassa uudet, lähes nykyaikaiset ilmastoinnin säätimet. Säätimiä on kolme rinnakkain ja lämmittimen katkaisijankin kerrotaan toimivan sähköisesti! Uusien ilmakanavien kerrotaan myös parantavan järjestelmän suorituskykyä.

Mittariston valaistut viisarit ovat nyt valkoisia ja ajotietokoneen toimintaa on laajennettu uusilla toiminnoilla.

Lada 4x4 Urban Niva

Myös hanskalokero on saanut lisää tilavuutta, ja keskikonsolista löytyy kaksi 12 voltin ulostuloa. Lisätilaa on myös juomille ja pikkutavaroille, sillä mukitelineitä löytyy oikein kaksin kappalein ja irtoroinalle on oma syvennyksensä.

Venäläistä turvallisuutta

Uusiksi tyyliteltyjen istuimien kerrotaan olevan aiempaa mukavammat ja sivutuentaa on parannettu. Kolmiovisen mallin etuistuinten taittomekanismi on päivitetty "aiempaa luotettavammaksi" ja takapenkillä matkustavien turvallisuutta on parannettu kahdella niskatuella.

Lada 4x4 Urban Niva

Turvallisuutta on parannettu myös eCall-hätäpuhelujärjestelmää vastaavalla venäläisellä ERA-GLONASS -järjestelmällä, jonka toiminta perustuu kuljettajan turvatyynyltä saatuun tietoon.

Päivitettyä-listalta löytyy myös yläkahvat, aurinkolipat ja A-pilarin päällyste. Uutena lisävarusteena faceliftiin saa halutessaan etupuskuriin integroidut sumuvalot.

Teksti: Eetu Kokkonen Lähde ja kuvat: Lada

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat