3.10.2017

Maistiainen: Citroën C3 Aircross – tilavasti tyylikäs

Citroën C3 Aircross

Citroënin pieni tila-auto on kohottautunut crossoveriksi SUV-buumin myötä.  

Citroënin pirteän C3:n tilavampi versio on saanut nimen Aircross osoituksena kasvusta crossoveriksi. Valmistajan SUV-intoilun ansiosta C3 Aircross on maavaraltaan 20 millimetriä korkeampi kuin tavallinen C3. Perusmallista tuttuun tapaan tyyliin kuuluu oleellisesti kattava personointi. Tällä kertaa tarjolla on peräti 90 erilaista ulkoasuvaihtoehtoa – joskin C3:n ihastusta ja vihastusta herättävät Airbumpit puuttuvat valikoimasta kokonaan.

Sisällä Citroën luottaa perus-C3:n tyylitajuun, jota on viety pidemmälle materiaalien ja varusteiden suhteen. Tavaratilaa on tarjolla 410–520 litraa riippuen liukuvien takapenkkien asennosta. Matkustamossa on puolestaan avoin tunnelma kiitos avattavan panoraamalasikaton. Huomiota on kiinnitetty myös tilojen monikäyttöisyyteen, joten jopa apukuljettajan istuimen saa käännettyä pitkien tavaroiden kuljettamiseksi.

Citroën C3 Aircross

Ajotuntuma Korsikan mutkaisilla teillä on kepeän helppo, eikä Aircross sorru mukavasta pehmeydestä huolimatta ylenpaattiseen kallisteluun. Koeajettu BlueHDi 120 -dieselmoottori vääntää nöyrästi, mutta PureTech 110 -bensiinimoottori automaattivaihteiston parina on se letkeämpi valinta.

Citroën C3 Aircross

Citroën C3 Aircross nähdään Suomessa vielä ennen vuodenvaihdetta.

Citroën C3 Aircross

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat