21.9.2018

Matkailuvaunujen jättiläinen – Kabe Tower 880 FK-KS

Caravan 2018_Kabe Tower 880 FK-KS

Matkailuvaunuvalmistajan juhlistaessa pyöreitä vuosia, on juhlamallinkin oltava jotain aivan erikoista.

Caravan-näyttelyn erikoisinta antia Lahdessa ei tarvitse pitkään pohtia. Kaben 60-vuotista taivalta juhlistava erikoismalli Kabe Tower 880 FK-KS on pysäyttävä näky.

Kaksikerroksinen matkailuvaunu on kaikkea muuta kuin sitä, mihin matkailuvaunuista puhuttaessa on totuttu, tai mitä hallikierroksella on tähän mennessä nähty. Ensijärkytyksen jälkeen on aika tutustua vaunuun lähemmin.

Caravan 2018_Kabe Tower 880 FK-KS

Mittojensa puolesta kokonaisuus on melkoinen mörssäri: korkeutta 4,48 metriä, painoa 3 500 kiloa, pituutta 10,5 metriä, käyttökelpoista sisäleveyttä 2,35 metriä, kaksi kerrosta ja tilava kattoterassi.

Caravan 2018_Kabe Tower 880 FK-KS

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Juhlava juhlamalli

Harvasta matkailuvaunusta voi puhua edes samansuuntaisilla spekseillä kuin Kaben "tornista".

Caravan 2018_Kabe Tower 880 FK-KS

Alakerrasta löytyy kaikki tarvittava majoitus- ja oleskelutiloista alkaen. Yläkerta on pyhitetty joutenoloon.

Varustelu on kokonaisuudessa kohdallaan, kuten juhlamallilta voi odotaakin. Tyyliin on panostettu, mutta käytännöllisyydestäkään ei ole sisällä tingitty.

Alakerroksessa on ainakin messuvalaistuksessa hieman hämärää, mutta yläkerran terassilla messuhallin sähkövalo paistaa kuin päivä, eikä hymyä tarvitse houkutella kaiteeseen nojaillessa.

Caravan 2018_Kabe Tower 880 FK-KS

167 000 euron hintaiseksi ilmoitettu vaunu ei ole varsinaisesti sarjatuotannossa, mutta valmistaja lupaa kiinnostuneille mahdollisuuden ainutlaatuisiin vaunukauppoihin, jos uskottava tarjous lyödään pöytään.

Caravan 2018_Kabe Tower 880 FK-KS

Silloista haaste

Ennen liikkuvan vapaa-ajanviettokeskuksen hankintaa on hyvä muistaa, että vetoauton lisäksi reittisuunnitteluun on tämän vaunun kanssa panostettava aivan uudella tavalla. 448 sentin korkeus on nimittäin myrkkyä useimmille silloille.

Ruotsista Suomeen tullessa katolle kiinnitetty markiisi oli ruuvattava irti ennen laivakyytiä, että kokonaisuus saatiin suosiolla ajettua autokannen uumeniin.

Caravan 2018_Kabe Tower 880 FK-KS

Helsingin ja Lahden välillä siltojen osalta mahdottomia alitettavia osui peräti kuusi, joten kiertoteitä käyttäen siirtymä vei reippaasti yli neljä tuntia.

Caravan 2018_Kabe Tower 880 FK-KS

Malttamattomalle tai kiireiselle ei tätä vaunua voi siis suositella, mutta yksi messukierroksen kohokohdista se on varmasti.

Teksti ja kuvat: Antti Hentinen

Luetuimmat