17.12.2018

Matkalla ei haluaisi joutua sairaalaan – Hospital de Sant Pau

Sant Pau

Etsivä löytää uutta nähtävää tutuistakin kohteista. Tällä kertaa tärppäsi Barcelonassa. Vaikka sairaalavierailu saattaa kuulostaa pahaenteiseltä, ei Sant Pau:n kaltaista nähtävyyttä kannata ohittaa.

Barcelonan kuuluisimmat matkailunähtävyydet ovat monelle jo liiankin tuttuja, ja kaiken lisäksi varsinkin sesonkiaikaan ruuhkaisia.

Jonottamista ja ihmismassoja kaihtaville historiasta kiinnostuneille löytyy Barcelonasta kuitenkin hiljaisempiakin kohteita. Esimerkiksi Sagrada Familian ryysiksen jälkeen voi rauhoittua sen lähistöllä olevalla sairaala-alueella.

Sant Pau

Sant Pau -sairaalasta osa on museoitu lopun toimiessa kokoustiloina. Sairaala on Unescon maailmanperintökohde arkkitehtuurinsa ansiosta. Lluís Domènech i Montanerin suunnittelema rakennuskokonaisuus edustaa katalonialaista art nouveauta.

Sant Pau

Vuosina 1901–1930 valmistunut sairaala-alue on muurien ympäröimä. Kooltaan seitsemänhehtaarisen alueen puutarhamaisuus on osa potilaiden hoitoa ja viihtyvyyttä. Rakennukset on kytketty toisiinsa maanalaisilla tunnelikäytävillä.

Sant Pau

Pääkuvan alkuperäisenä säilytetty potilashuone oli naistentautien osasto. Sairaala toimi aina vuoteen 2009 asti uuden korvaavan sairaalan valmistuttua välittömään läheisyyteen. Nimensä se on saanut pankkiiri Pau Gilin mukaan, hän rahoitti sairaalan rakentamisen.

Teksti ja kuvat: Petri Munukka

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat