16.10.2018

Moto Guzzi V85 TT – Mallisto laajenee keskikoon seikkailupyöriin

BMW F 850 GS ja Triumph Tiger 800 saavat uuden kilpailijan, kun Moto Guzzi tuo markkinoille V85 TT:n. Kilpailijoistaan se poikkeaa mm. moottorikonstruktiollaan, joka on ilmajäähdytteinen ja pitkittäin sijoitettu V2.

Viime syksynä konseptimallina esitelty Moto Guzzi V85 TT on vuodessa viimeistelty valmiiksi sarjatuotantoon. Mandello del Larion rannalla Guzzin tehtaalla on asetettu kovat odotukset uudelle keskikoon seikkailupyörälle. Täysin uuden rungon ja moottorin ympärille rakennettu V85 TT on yksi tärkeimpiä malleja, jolla italialaistehdas valmistautuu vuonna 2021 vietettäviin Moto Guzzin 100-vuotisjuhliin. Uutuusmallin ulkonäössä on selviä vaikutteita Guzzin vuoden 1989 Quota 1000 -mallista sekä vuoden 1996 NTX 650 -mallista.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Uusi moottori tutulla konstruktiolla

Guzzin tavaramerkkinä tunnettu pitkittäinen 90-asteinen V2-moottori toimii uuden mallinkin sydämenä. Vaikka ilmajäähdytteisen 850-kuutioisen moottorin iskutilavuus on sama kuin muutaman vuoden ikäisessä V9-mallissa, on moottori valmistajan mukaan täysin uutta suunnittelua. Pyörivien massojen kerrotaan olevan jopa 30 prosenttia pienemmät kuin V9-mallin moottorissa. Huipputehoksi ilmoitetaan 80 hevosvoimaa ja korkeamman viritysasteen takia imuventtiilit on vaihdettu titaanisiksi.

Moto Guzzi V85 TT

Teräsputkirungossa moottori toimii kantavana osana rakennetta. Takahaarukka on epäsymmetrinen, sillä sekä monojousi että kardaani on sijoitettu oikealle puolelle. Jousitus on täysin säädettävissä ja joustomatkaa luvataan olevan maastoajon tarpeisiin riittävästi. Pinnavanteet ja pohjapanssari korostavat offroad-ominaisuuksia. Ensiasennusrenkaina on Metzeler Street Karoo, kokona edessä 110/80R19 ja takana 150/70R17. Edessä on tuplajarrulevyt Brembon nelimäntäisillä radiaalisatuloilla.

Moto Guzzi V85 TT

Huippuvarusteltu

Ajotiloja on kolme: road, rain ja offroad. Kuljettajan viihtyvyyttä parantaa säädettävä tuulilasi, käsisuojat sekä vakionopeussäädin. Väri-TFT-mittaristosta löytyy ajotietokoneen ja vaihdenäytön lisäksi myös sisäänrakennettu bluetooth-järjestelmä. Guzzille tyypilliseen tapaan edessä on kaksi ajovaloa, jotka pitävät led-ajovalojen lisäksi sisällään myös päiväajovalot. Tankin tilavuudeksi ilmoitetaan 21 litraa ja sen pitäisi riittää vähintään 400 kilometrin matkalle.

Teksti: Janne Huhtala, Kuvat: Moto Guzzi

Luetuimmat