17.10.2017

Neste Ralli etsii uusia pikataipaleita

Rally Finland 2017
Esapekka Lappi erikoiskokeella 17 Saalahti 1.

Viime heinäkuussa ajettu osakilpailu oli suurin ja suosituin vuosikausiin. Ensi vuoden Neste Rallin reittiin on luvassa ennennäkemätöntä tiestöä.

Kotimaiset kuskit jopa nelosjohdossa, lauantain ja sunnuntain dramaattiset tapahtumat, uusi suomalaisvoittaja – viime heinäkuussa ajettu Neste Ralli tarjosi lajia seuraaville faneille miltei kaiken mahdollisen.

Tapahtuma oli menestys myös järjestäjien puolesta, niin meillä kuin maailmallakin. Tästä kertovat sekä mediaraportit, palautekyselyt että katsojien määrä – esimerkiksi viimeksi mainittuja oli noin 265 000, missä oli kasvua edellisvuoteen nähden 13 prosenttia.

– Paikalle tullaan ennen kaikkea tapahtuman fiiliksen vuoksi, eli kyse ei ole enää pelkästä rallin seuraamisesta, kertoo Neste Rallin promoottori Jani Backman.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kunnat kutsuvat

Tästä konseptia on hyvä jalostaa eteenpäin. Ensi vuodelle muun muassa rallin tukikohdasta, Jyväskylän Paviljongin kilpailukeskuksesta on tulossa entistäkin kattavampi, ja myös menestyksekästä Harjun yleisöerikoiskoetta viilataan monipuolisemmaksi.

Reittiäkin kehitetään. Ensimmäiset versiot siitä on saatava FIAlle jouluun mennessä, ja ralliin on luvassa täysin uutta, ennennäkemätöntä tiestöä. Uutta halukkuutta reitin laajentamiseen löytyy myös kaupunkien ja kuntien suunnalta.

­– Ne ovat ottaneet meihin yhteyttä, että reitti saataisiin ulotettua heidän maillensa. Tämä osoittaa, että näin valtavan tapahtuman pysyvyys on Keski-Suomessa taattu, AKK Sportsin toimitusjohtaja Tatu Lehmuskallio paljastaa.

Lopullinen reitti julkistetaan helmi–maaliskuun vaihteessa. Ensi vuoden Neste Ralli ajetaan tutulla paikallaan heinäkuun 26.–29. päivänä.

Teksti: Jussi Saarinen Kuvat: Lauri Ahtiainen

Luetuimmat