25.10.2020

Pikkubussiuutuudet Opel Zafira-e Life ja Zafira Life – täyssähköisenä alle 50 000 euroa

Opel Zafira-e Life

Opel Zafira-e Life ja Opel Zafira Life ovat mielenkiintoisesti nimetyt pikkubussiuutuudet jopa 9 hengelle. Näistä täyssähköinen Zafira-e Life alkaa alle 50 000 euron hinnasta eivätkä muut vaihtoehdot putoa kauas.

Opel Zafira-e Life ja Zafira Life tarjoavat lisää vaihtoehtoja pikkubussimarkkinoille. Moottori esitteli Zafiran uudet tuulet jo tammikuussa 2019 sen alkuperäisen julkistuksen yhteydessä. Kyseessä on konserniyhteistyö, sillä Peugeot Travellerina ja Citroën Spacetourerina tuttu pakettiauton bussiversio on myynnissä myös Toyota Proace Versona.

Nyt uutuus on kuitenkin saanut hinnat aina sähköversioita myöden. Opelin uutuusmalli tarjoaa tilaa dieselinä yhdeksälle hengelle ja on saatavilla täyssähköisenä kolmessa eri mitassa. Nyt tilattavissa olevan auton toimitukset alkavat alkuvuodesta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Opel Zafira-e Life – täyssähköinen pikkubussi

Täyssähköinen Opel Zafira-e Life on vaihtoehto silloin, kun on toive yhdistää sähköinen liikkuminen ja suuri henkilömäärä. Zafira-e Life -täyssähköauto mukautuu hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin, sillä saatavana on kolme eri koripituutta S (4,60m), M (4,95 m) ja L (5,30 m).

Vakiovarusteina on muun muassa kaistallapitoavustin, aktiivinen vakionopeudensäädin liikennemerkkien tunnistuksella, etutörmäysvaroitin, automaattinen hätäjarrutus, kuljettajan vireystilan tunnistus sekä pysäköintitutka takana. Samoin näihin lukeutuu sadetunnistin, automaattiset kaukovalot, liukusivuovet molemmilla sivuilla sekä tietoviihdejärjestelmä 7-tuumaisella kosketusnäytöllä ja Apple CarPlay- ja Android Auto -valmiudella.

Uutuusmallin sähkömoottori tuottaa 100 kilowattia tehoa (136 hv) ja 260 newtonmetriä vääntöä. Tarjolla on kaksi eri akkuvaihtoehtoa, joista pienempi akkuversio (50 kWh) tarjoaa 230 kilometrin toimintamatkan. Suurempi 75 kilowattitunnin akku puolestaan riittää 330 kilometrin toimintamatkaan.

Vakiovarusteluun kuuluu mahdollisuus 7,4 kilowatin yksivaihelataukseen ja valinnaisvarusteena on tarjolla tehokas kolmivaiheinen 11 kilowatin laturi. Hyödyntämällä 100 kilowatin pikalatausasemaa pienemmän akun lataaminen 80 prosenttiin kestää noin puoli tuntia. Jokapäiväiseen lataukseen suositellaan kotilatausasemaa, jossa 50 kWh:n akun lataaminen kestää noin 7,5 tuntia ja 75 kWh:n akun noin 11 tuntia.

Opel lupaa akulle on kahdeksan vuoden tai 160 000 kilometrin takuun vähintään 70% varauksen pitämiseksi.

Opel Zafira Life – dieselpikkubussi yhdeksälle

Zafira Life on dieselvaihtoehto jopa yhdeksän hengen liikuttamiseen. Uutuus on saatavana 180-hevosvoimaisella dieselmoottorilla ja kahdeksanportaisella automaattivaihteistolla. Zafira Life on aina 5,30 metriä pitkiä ja tavaratilana tämä tarkoittaa jopa 4900 litraa.

Zafira Lifen vakiovarustelusta löytyy muun muassa kaistavahti, liikennemerkkien tunnistus, aktiivinen vakionopeudensäädin, kuljettajan vireystilan tunnistus, automaattiset kaukovalot, sekä pysäköintitutkat taakse. Mukavuusvarusteista niin ikään vakiona ovat sadetunnistin, tummennetut takaikkunat, nahkaverhoiltu ohjauspyörä sekä tietoviihdejärjestelmä 7 tuuman kosketusnäytöllä ja Apple CarPlay- ja Android auto -valmiudella.

Kun varusteluun lisätään lisähintainen Comfort-paketti, täydentyy Zafira Life automaatti-ilmastoinnilla, avaimettomalla avaus- ja lukitusjärjestelmällä, pysäköintitutkalla eteen, katvealuevaroittimella sekä 180 asteen peruutuskameralla.

Myynti on käynnissä

Uutuuksien myynti Suomessa on jo alkanut. Zafira Life on jo saapunut maahan ja Zafira-e Lifen ensiesittely on alkuvuodesta 2021.

Näistä dieselmalli alkaa hinnasta 51 458 euroa, ja tarkoittaa mallia Zafira Life Comfort 180 D A L-pituudessa. Sähköversion saa lyhyellä korilla (Zafira-e Life Comfort 136 A 50 S-korimalli) hintaan 49 252 euroa. Pidempi korimalli tai suurempi akku lisäävät luonnollisesti hintaa.

Kuvat ja lähde: Opel

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat