1.10.2017

Paimelan Autoparoni hyväntekijänä – Tuotto lasten syöpäosastolle

Lahden Auto- ja Viihde -tapahtumassa huutokaupattiin Chevrolet Camaro Z28. Huutokaupan tuotto lahjoitettiin Päijät-Hämeen Keskussairaalan lasten syöpäosastolle.

Raavas autoharrastaja – ja jopa autokauppias – voi toimia hyväntekjänä, jos lahjoituksen kohde on riittävän tärkeä. Tämän osoitti TV:stä tuttu Paimelan Autoparoni Reijo Valkama, jonka Chevrolet Camaro Z28 myytiin autonäyttelyn yhteydessä järjestetyssä hyväntekeväisyyshuutokaupassa.

Hyväntekeväisyyshuutokaupassa myyty Chevrolet Camaro Z28.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

”Harrastajalle soiva peli”

Myytävä auto oli 123 000 mailia ajettu ja varustettu 5-litraisella V8-moottorilla. Valkama lupasi auton olevan ikäisekseen hyvä yksilö ja takasi auton olevan kunnossa, vaikka se huutokauppatyyliin myytiinkin ilman takuuta ja palautusoikeutta.

Paimelan Autoparoni hyväntekijänä
Autoparoni Reijo Valkaman aisaparina lavalla hääri tietysti nuorempi painos eli Jare Valkama.

Reijo Valkama lupasi ennen huutokauppaa, että myyntihinnasta vähintään 2000 euroa menee Päijät-Hämeen Keskussairaalan lasten syöpäosaston hyväksi, vaikka hinta jäisi kuinka alhaiseksi. Autoparoni kaivaisi 2000 euron lahjoitussumman tarvittaessa perstaskustaan.

Chevroletin hankkimiseen ja kunnostukseen oli saatu sponsoreita, mm. Svea Ekonomi, Lahden Varaosaexpert ja Valkaman oma yritys, jotta omakustannushinta saatiin painettua mahdollisimman alas.

Paimelan Autoparonin työntekijät seurasivat kynsiä purren Chevroletin hinnan kipuamista huutokaupassa.

Leukemiapotilaiden elämään helpotusta

Ensimmäinen huuto oli 2000 euroa ja siitä noustiin aluksi 500 euron, sitten 200 euron ja lopulta sadan euron harppauksin 5200 euroon. Kun auton lisäksi huutokaupattiin myös näytteilleasettajien lahjoittamia esineitä, mm. Kamasa-työkalusarja, autonhoitotuotteita ja tauluja, niin huutokaupan lopuksi yleisölle voitiin esitellä 3340 euron suuruinen shekki lahjoitettavaksi Päijät-Hämeen Keskussairaalan lasten syöpäosastolle.

Moottorisahalla tehty Jenkkiautonäyttely-kyltti komistaa nyt uuden omistajan tallia. Koko kauppahinta meni syöpälasten hyväksi.

Päijät-Hämeen Keskussairaalan edustaja totesi, että esimerkiksi lasten leukemian hoito kestää yleisesti 3-4 vuotta ja hoidon aikana potilas on käytännössä eristyksissä muusta maailmasta. Lahjoitusvaroilla yritetään pehmentää potilaan elämää hoidon aikana.

Lahjoitussummaksi kertyi 3340 euroa. Lahjashekin summasta on vielä vähentämättä Camaron hankintahinta.

Teksti ja kuvat: Janne Huhtala

Luetuimmat