20.5.2019

Päivän kuva: Elvira-hirvelle maistuvat etelän hetelmät

hirvipuisto elgtun

Etelä-Norjassa sijaitsevassa hirvipuistossa voi ottaa kaverikuvan hirven kanssa ja tarjota sille samalla herkkupalaksi banaanin.

Elgtunin hirvipuisto sijaitsee noin 80 kilometriä Kristiansandista pohjoiseen ja reilut 300 kilometriä Oslosta lounaaseen. Puisto sai alkunsa kahdesta Ruotsista Norjaan (eikä kukaan heitä siitä syytä) muuttaneesta hirvestä, Olgasta ja Orvarista.

Nykyisin puistossa on kuusi hirveä, joskin enimmillään hirviä on ollut 10. Kaikki hirvet ovat tottuneet ihmisiin. Kesy ei villieläin kuitenkaan koskaan varsinaisesti ole.

Paras aika visiitille on hirvien ruokinta-aikaan joko kello 10.30 (vasat), 11, 13 (vasat), 15 tai 15.30 (vasat). Ruokinta-aikaan oppaat antavat vierailijoille myös banaaneja, omenia tai muita hedelmiä, joista hirvet selvästikin tykkäävät. Hirvillä  ei ole myös mitään koskettelua vastaan.

Toinen hyvä ajankohta vierailulle on joko kello 12 tai 14, jolloin metsään pääsee kävelylle oppaiden kanssa hämmästelemään (toivottavasti) hirviä niille varatulla 11 hehtaarin metsäalueella.

Ilmaista ei hirvien kohtaaminen ole, sillä aikuisen pääsylippu maksaa 180 Norjan kruunua eli reilu 18 euroa ja lasten lippu 150 kruunua eli reilu 15 euroa. Puisto on auki ympäri vuoden, kesäaikaan (1.6.–30.9.) kello 10–16 ja talvisin varauksen kanssa kello 13–16.

Ja kun hirvet on hämmästelty, myymälästä voi ostaa luonnollisesti mukaansa matkamuistoksi hirviaiheista – öhöm – krääsää. Myymälästä saa myös kahvia ja pientä naposteltavaa.

Kuva ja teksti: Vesa Eskola

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat