10.1.2018

Päivän kuva: Welcome to fabulous Las Vegas

welcome to fabulous Las Vegas

Jokaisen kyltin edessä voi poseerata, mutta Las Vegasissa tätä varten on erillinen pysäköintialue.

Kun kylttiä kuvaavat turistit alkavat muodostua uhkaksi liikenteelle ja paikallishallinto joutuu remontoimaan poseeraajille turvallisen pysäköintialueen, täytyy kyse olla hieman tavallista merkittävämmästä tienvarsimainoksesta.

Las Vegas Boulevardilla, noin 6,4 kilometrin päässä varsinaisen kaupungin rajoista, sijaitseva kyltti pystytettiin jo vuonna 1959. Nykyisin kyltti katsotaan kasinokeskuksista koostuvan Stripin eteläpäädyksi. Sen ulkopuolella tapahtunut ei enää jää Vegasiin.

Ulkoasu henkii aikakutta fontteineen ja symboleineen – kuten koko ajatus neonkyltistä. Vuosien varrella turistit Las Vegasiin tervetulleeksi toivottava symboli on kohonnut jopa suojelluksi muistomerkiksi, kun Nevadan osavaltio suojeli sen vuonna 2013.

welcome to fabulous Las Vegas

Arkkitehti Betty Willisin suunnittelemaa kylttiä ei ole suojattu tekijänoikeuksin, mutta sen omistava Young Electric Sign Company omistaa sen fyysisesti. Yhtiö on luonut kyltistä tavaramerkin, mutta sen kaupallista käyttöä ei rajoita, mikä on luonut siitä yleisen symbolin Las Vegas –matkamuistoissa.

Teksti ja kuvat Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat